24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυτό το Κύπελλο ποιος θα το πάρει;

Ο πρώτος τίτλος της φετινής σεζόν κρίνεται σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης. ΑΕΚ και Προμηθέας αναμετρώνται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα αρχίσει στις 17.00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.

Για πρώτη φορά μετά από 21 ολόκληρα χρόνια δεν υπάρχει στον τελικό ούτε Παναθηναϊκός ούτε Ολυμπιακός (τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 1999, όταν ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε κυπελλούχος νικώντας την ΑΕΚ με 71-54), ωστόσο αυτό ίσως είναι και καλό για την ποιότητα του αγώνα που θα γίνει. ΑΕΚ και Προμηθέας είναι οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος πίσω από τον Παναθηναϊκό, είναι δύο ομάδες υψηλού επιπέδου και εγγυώνται τη διεξαγωγή ενός αμφίρροπου και ενδιαφέροντος αγώνα.

Η ΑΕΚ φτάνει για 12η φορά σε έναν τελικό Κυπέλλου, το οποίο έχει κατακτήσει τέσσερις φορές. Αντίθετα για τον Προμηθέα αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή σε τελικό. Η παράδοση δεν ευνοεί τους "πρωτάρηδες", όμως όλα κρίνονται από την απόδοση των παικτών στο παρκέ.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο Μάκης Γιατράς στην κοινή συνέντευξη Τύπου, που έγινε το Σάββατο, εξήραν τις δυνατότητες του αντιπάλου τους και εξέφρασαν την πίστη τους ότι οι ομάδες τους μπορούν να τα καταφέρουν. Το ίδιο πάνω κάτω είπαν και οι αρχηγοί, Γιόνας Ματσιούλις και Λεωνίδας Κασελάκης.

Η ΑΕΚ δεν θα έχει στη διάθεσή της τους τραυματίες Κιθ Λάνγκφορντ και Νίκο Γκίκα, αντίθετα ο Προμηθέας θα παραταχθεί πλήρης.

Διαιτητές του τελικού θα είναι οι Π. Αναστόπουλος, Σχινάς και Καρακατσούνης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ