19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυτό ναι, ήταν κατόρθωμα

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμία υποχρέωση να νικήσει την Άλμπα στο Βερολίνο, αλλά βρήκε ακόμα έναν πρωτότυπο τρόπο για να χάσει.

Τρεις εβδομάδες μακριά από τη δράση είναι ένας «αιώνας» για τις ομάδες που βρίσκονται στη μέση της σεζόν. Η ταλαιπωρία από την πανδημία του Covid-19 έφερε τους πρωταθλητές Ελλάδας σε μία δύσκολη θέση. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την απουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς έκαναν το έργο πολύ δύσκολο, απέναντι σ' ένα δουλεμένο σύνολο όπως αυτό του Αΐτο Γκαρσία Ρενέσες.

Ωστόσο το «τριφύλλι» έχασε από τον Γιοχάνες Τίμαν κι αυτό θέλει προσπάθεια. Ήταν ένα κατόρθωμα που όμοιό του είχε να συμβεί από τις 9 Ιανουαρίου 2020, όταν στο «Μεντιολάνουμ Φόρουμ» είχε κάνει ήρωα τον Ρικάρντο Μορασκίνι. 

Δεν είναι δυνατόν ο Γερμανός ρολίστας να σκοράρει τους πρώτους 14 πόντους της Άλμπα στην τελευταία περίοδο. Εκεί κρίθηκε ο αγώνας, μια και την ίδια ώρα οι «πράσινοι» έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Η αντιμετώπισή του ήταν τουλάχιστον ερασιτεχνική. Από την πρώτη φάση στην οποία ο Όγκαστ τον άφησε να σουτάρει ενώ έληγε ο χρόνος επίθεσης και θα έπρεπε να τον δυσκολέψει και να μην περιμένει δύο βήματα πίσω, μέχρι τις δύο φορές που ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν βγήκε όσο γρήγορα θα έπρεπε επάνω του. 

Στον Παναθηναϊκό δεν χρειάζεται να παραμείνουν παραπάνω απ' όσο πρέπει σε αυτόν τον αγώνα. Θα χρειαστεί ο κόουτς Κάτας να εξηγήσει στους παίκτες τα πολλά παιδαριώδη λάθη τους και να στραφούν στη συνέχεια που είναι «βαριά» με παιχνίδια κάθε δύο ημέρες.

Κι αν η αναμέτρηση με τον Άρη δεν έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, δεν ισχύει για εκείνες με την Μπαρτσελόνα (2/3) και την Μπάγερν στο Μόναχο (4/3). Ο Μάριο Χεζόνια μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα και κυρίως δεν θα υπάρχει αυτή η «τρικυμία» σε επιθέσεις όπου δεν βγαίνει το σύστημα που έχει σχεδιαστεί. Κι αυτό διότι με την ατομική του ποιότητα μπορεί να πάρει ευθύνες και να τελειώσει φάσεις, κάτι που κάνει και ο τραυματίας Νέντοβιτς.

Το γεγονός ότι κανείς τους δεν ήταν στο Βερολίνο, μαρτυρά αρκετά για την «τρικυμία» του τελευταίου δεκαλέπτου. Διότι ορισμένοι παίκτες δεν είχαν έως τώρα στην καριέρα τους ικανότητες πλέι μέικερ και δύσκολα θα τις αποκτήσουν όσο κυλούν τα χρόνια...

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εξάντληση δεν αποτελεί δικαιολογία αλλά πραγματικότητα, μετά το «μαρτύριο» των κρουσμάτων, όμως ορισμένα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα και γι' αυτό ο Όντεντ Κάτας ήταν αυστηρός στις δηλώσεις του και δεν θέλησε να «χρυσώσει το χάπι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ