24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αυτός που θα έρθει έχει πολλή δουλειά… (vid)

Ο Όντεντ Κάτας θα αναλάβει, μάλλον, τα ηνία του Παναθηναϊκού και ο αγώνας με τη Ζενίτ έδειξε πως, όποιος προπονητής κι αν ερχόταν, θα είχε «βουνό» να ανέβει ως προς τη βελτίωση της ομάδας, με το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ να κάνει πάρτι στο ΟΑΚΑ με 89-77 απέναντι σε έναν «τσακισμένο» αγωνιστικά και ψυχολογικά αντίπαλο.

Η Ζενίτ έβρισκε λύση με διάφορους τρόπους, καταφέρνοντας απέναντι σε έναν άστοχο Παναθηναϊκό, στον οποίο φυσικά δεν αρκούσε η διάθεση του Ουάιτ, με αποτέλεσμα στο πρώτο κιόλας οκτάλεπτο να δημιουργηθεί διψήφια διαφορά (8-20). Η «αιχμή το δόρατος» ήταν ο Γκουντάιτις, για να μείνει αυτή η απόσταση και οι Ρώσοι να βάλουν τις πρώτες βάσεις, όπως εξελισσόταν το ματς (16-26).

Μέσα στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου, ο Χαραλαμπίδης αναγκάστηκε σε τάιμ άουτ, βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει με τον Μπάρον να ευστοχεί από μακριά (16-33). Ο Μπέντιλ βοήθησε τον Νέντοβιτς σε ορισμένες «ενέσεις» σκοραρίσματος, που μείωσαν τη διαφορά μέχρι το -7 (31-38), αλλά χωρίς να υπάρξει αντίστοιχη συνέχεια. Οι συνεργασίες των κοντών, και δη του Πάνγκος, με τον Γκουντάιτις συνέχισαν να «πληγώνουν» την «πράσινη» άμυνα και το -12 της ανάπαυλας ήταν ένα δίκαιο σκορ (35-47).

Το έργο δεν άλλαξε ιδιαίτερα, επιστρέφοντας απο τα αποδυτήρια. Ο Πάνγκος με τον Γκουντάιτις συνέχισαν να... χορεύουν στο παρκέ, με την απόσταση στα μέσα της τρίτης περιόδου να πιάνει το +20 για τους παίκτες του Πασκουάλ, χωρίς να υπάρχει αντίδραση από τους γηπεδούχους. Ο Καταλανός βρήκε, έτσι, την ευκαιρία να δώσει περισσότερο χρόνο σε ορισμένους παίκτες να πάρουν χρόνο συμμετοχής, με τον Πούσκοφ να παίρνει πρωτοβουλίες και το δεκάλεπτο να λήγει στο +22 για τους φιλοξενούμενους (54-76).

Η χαλάρωση της Ζενίτ βοήθησε τον Παναθηναϊκό να μειώσει τη διαφορά, χωρίς πάντως να δημιουργεί την εντύπωση, ότι το παιχνίδι γυρίζει. Ο Πασκουάλ, πάντως, πήρε ένα τάιμ άουτ... καλού κακού στο δίλεπτο για τη λήξη, βλέποντας τον Μήτογλου να μειώνει σε μονοψήφιο νούμερο (75-84), αν και μάλλον αυτό ήταν το καλύτερο, που μπορούσε να κάνει το «τριφύλλι» μέχρι το τέλος.

Δεκάλεπτα: 16-26, 35-47, 54-76, 77-89

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ... ΤΟΥ ΠΑΡΤΙ: Ο Κέβιν Πάνγκος έδινε το ρυθμό (18 π., 10 ασ.) και ο Αρτούρας Γκουντάιτις έκανε εκπληκτική δουλειά στη ρακέτα (25 π.), με τη Ζενίτ έτσι να παίρνει την εγγύηση για το «διπλό», σε μια άνετη βραδιά, όπως τη διαμόρφωσε αυτό το δίδυμο.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Παρά την ευκολία της νίκης της Ζενίτ, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα στατιστικά. Η διαφορά στα δίποντα (23/33 έναντι 20/42 του Παναθηναϊκού), που υπήρξε χάρη κυρίως στην αποτελεσματική δράση του Γκουντάιτις, ήταν καθοριστική απέναντι στην «πράσινη» ευστοχία από μακριά (7/16 με 7/23 τρίποντα).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ