23.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αυτός είναι ο μεγιστάνας που απέκτησε τους Μπρούκλιν Νετς

Εποχή... Τζο Τσάι στους Μπρούκλιν Νετς από την Παρασκευή (16/8), καθώς ο Μιχαήλ Προχόροφ παραχώρησε το 51% των μετοχών της ομάδας.

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο 55χρονος Ταϊβανέζος -έχει αποκτήσει και καναδικό διαβατήριο- είχε ήδη το 49% των μετοχών των Νετς από το 2017, τότε αντιλαμβάνεται ότι πλέον έχει το απόλυτο πλειοψηφικό πακέτο στα χέρια του και θα αναλάβει αυτός να οδηγήσει τον οργανισμό του Μπρούκλιν σε νέες καλύτερες μέρες.

Ο Τσάι αποτελεί έναν από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στον πλανήτη με την περιουσία του να πλησιάζει τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια!

Φοίτησε στο σπουδαίο κολέγιο Γέιλ, αλλά η ζωή του άλλαξε για πάντα το 1999, όταν μαζί με άλλους επιχειρηματίες έχοντας διορατικότητα πήραν την απόφαση να ιδρύσουν την εταιρεία Alibaba. Αυτή η εταιρεία ειδικεύεται στο εμπόριο μέσω ίντερνετ και στα είκοσι χρόνια λειτουργίας της τα κέρδη είναι τεράστια.

Λάτρης του αθλητισμού

Πέρα από τις επιχειρήσεις του, ο Τσάι έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον αθλητισμό και το τελευταίο -ακριβό- χόμπι του είναι η αγορά ομάδων.

Η πρώτη ομάδα που απέκτησε ήταν οι San Diego Seals που αγωνίζονται στη λίγκα του Lacrosse, ένα άθλημα αρκετά άγνωστο στην Ελλάδα.

Τον Μάρτιο του 2018 μαζί μ' ένα γκρουπ επιχειρηματιών του οποίου ηγήθηκε ο Μάικλ Ρούμπιν, ο Τσάι μπήκε και στο NFL αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των Καρολάινα Πάνθερς.

Τον Γενάρη του 2019 απέκτησε την ομάδα του WNBA, Νιου Γιορκ Λίμπερτι, ενώ συμμετέχει και σε νέο πρωτάθλημα Lacrosse που ιδρύθηκε πρόσφατα, ως βασικός χρηματοδότης.

Οι φίλοι των Νετς μπορούν να είναι πλέον χαρούμενοι καθώς πέρα από τις ηχηρές μεταγραφές του καλοκαιριού που έφεραν στην ομάδα τους, τους Κέβιν Ντουράντ, Κάιρι Ίρβινγκ και Ντι Άντρε Τζόρνταν, πλέον η ομάδα πέρασε στα χέρια ενός πάμπλουτου επιχειρηματία ο οποίος δεν έχει και το «σκοτεινό» παρελθόν του Προχόροφ.

Την ίδια στιγμή, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, οι φανς των Νιου Γιορκ Νικς θα ήθελαν ο Τσάι να είχε αποκτήσει τη δική τους ομάδα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ