22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αυτός είναι ο καλύτερος τελικός όλων των εποχών στο NCAA (vids)

Με αφορμή τον αποψινό τελικό του Final 4 του NCAA μεταξύ του Βιλανόβα και του Μίσιγκαν, το Basketa.gr θυμίζει εκείνον του 2008 στο ίδιο γήπεδο.

Οι δύο αντίπαλοι σ' εκείνο το ραντεβού ήταν οι Κάνσας Τζέιχοκς και οι Μέμφις Τάιγκερς, στο Αλάμοντομ του Σαν Αντόνιο.

Το Κάνσας είχε ρεκόρ στη σεζόν 37-3, ενώ οι αντίπαλοί τους με 38-2 έμοιαζαν και ήταν -έστω και οριακά- το φαβορί.

Στο Μέμφις ξεχώριζε ο Ντέρικ Ρόουζ ο οποίος αγωνίζεται ακόμα στο ΝΒΑ, ενώ μέλος της βασικής πεντάδας ήταν και ο Τζόι Ντόρσεϊ. Καλά διαβάσατε, ο παίκτης που ήρθε στον Ολυμπιακό το 2012 και τον βοήθησε να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Μάλιστα σ' εκείνο το παιχνίδι είχε πατήσει παρκέ για 26 λεπτά.

Από την άλλη, στους Τζέιχοκς, ηγέτης ήταν ο Ντάρελ Άρθρουρ, σημαντικό ρόλο είχε ο Μάριο Τσάλμερς, ενώ αναπληρωματικός ψηλός ήταν ο επίσης γνωστός στους Ευρωπαίους, Σάσα Κάουν. Ο Ρώσος ο οποίος από εκείνο το καλοκαίρι υπέγραψε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την οποία έπαιξε μέχρι το 2015. 

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και οι Τάιγκερς έμοιαζαν να τον «καθαρίζουν». Ωστόσο σε λιγότερο από δύο λεπτά το Κάνσας βρήκε τρόπο να επιστρέψει και το τρίποντο του Τσάλμερς έστειλε τον αγώνα στην παράταση.

Εκεί πλέον το μομέντουμ ήταν με την πλευρά του θεωρητικού αουτσάιντερ που κατέκτησε τον τίτλο, στον πιθανότατα πιο συναρπαστικό τελικό όλων των εποχών!

Δείτε το βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?v=qzzUrkANSVs

Δείτε ολόκληρο το παιχνίδι:

https://www.youtube.com/watch?v=o5BhakOnwvc&t=4532s

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ