19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυτονόητη νίκη πριν τον “τελικό”

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη κι έχοντας πια συμβιβαστεί με αυτήν την ιδέα, έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής στο Ρέθυμνο, νικώντας τους Κρητικούς στο τελευταίο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της Basket League με το άνετο 92-58, παραμονές του αγώνα με την Νταρουσάφακα και γενικότερα του διημέρου που θα κρίνει το αν θα συνεχίσει την προσπάθεια του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

 


Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν με το πλέον απαραίτητο στοιχείο για ένα παιχνίδι όπως αυτό. Τη σοβαρότητα. Δεν το πήραν αψήφιστα και άρχισαν από νωρίς να βάζει τις βάσεις της νίκης αφού ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 13, μέσα από την άμυνα και τη συνέπεια με την οποία εκτελούσαν από μέση και κοντινή απόσταση.

 

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και έκλεισε το πρώτο πεντάλεπτο προηγούμενος με 8-2. Οι “ερυθρόλευκοι” περνούσαν διαρκώς την μπάλα κοντά στο καλάθι, προκειμένου να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα που είχαν εκεί και παίρνοντας 10 από τους 12 πόντους τους μέσα από τη ρακέτα, συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο (4-12 στο 8'). Έτσι έκλεισαν το δεκάλεπτο με διψήφιο προβάδισμα (6-16).

 


Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ παρότι δεν είχε λύσεις από την περιφέρεια (0/5 τρίποντα), εκτελώντας με την ίδια συνέπεια από μέση και κοντινή απόσταση (18/29 δίποντα), διατήρησε το προβάδισμα σε αυτά τα επίπεδα στη δεύτερη περίοδο. Αυτό γιατί το Ρέθυμνο τα περίμενε σχεδόν όλα από τον Χικι (11 πόντοι στο ημίχρονο) κι εκτελώντας με 28% εντός παιδιάς, το μόνο που κατάφερε ήταν να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να ανοίξει περισσότερο την “ψαλίδα”. Στο τέλος του πρώτου μέρους, οι “ερυθρόλευκοι” ήταν μπροστά με 13 (25-38) κάνοντας απλά τα στοιχειώδη.

 


Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ολυμπιακός έδειξε τη διάθεση να τελειώσει οριστικά το παιχνίδι. Πριν το δίλεπτο βρέθηκε στο +18 (46-28) και λίγο μετά “εκτόξευσε” τη διαφορά στους 24 (28-52). Ήταν μία εξέλιξη που προέκυψε μέσα από την ενέργεια που έβγαζαν οι φιλοξενούμενοι και την εικόνα στα όρια της... αδιαφορίας οι γηπεδούχοι. Το τάιμ άουτ οδήγησε τους παίκτες του Ρεθύμνου σε μιας μορφής αντίδραση, αφού “έτρεξαν” ένα σερί 10-0 (38-52). Στο φινάλε της τρίτης περιόδου όμως ήταν φανερό ότι δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν οι ισορροπίες του παιχνιδιού (41-62) αφού ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα από την άμυνα ζώνης “2-3” την οποία επιστράτευσε ο Βαγγέλης Ζιάγκος.

 


Η άμυνα χώρου δεν έδινε βοήθεια στο Ρέθυμνο αφού ο Ολυμπιακός την “χτύπησε” με τρία διαδοχικά τρίποντα στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Κάπως έτσι η διαφορά άνοιξε ακόμη περισσότερο (47-73 στο 34'). Τα τελευταία λεπτά είχαν πια διαδικαστικό χαρακτήρα.

 


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 6-16, 25-38, 41-62, 58-92.

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Καλή εμφάνιση έκαναν ΛεΝτέι, Ουίλιαμς-Γκος και Μιλουτίνοφ όμως ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια του, με 11 πόντους, επτά ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Ότι δεν βρήκε από την περίμετρο (6/18 τρίποντα), το πήρε ο Ολυμπιακός στο transition αφού σημείωσε 27 πόντους από αιφνιδιασμούς. Στον αντίποδα είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, είναι οι 19 πόντοι που πήραν οι γηπεδούχοι από δεύτερες επιθέσεις.

 


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κ.Πουρσανίδης, Τσώνος, Παπαθανασίου

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ