24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Αυτοκτονία» στη Γαλλία

Ο Παναθηναϊκός «αυτοκτόνησε» στην έδρα της Βιλερμπάν κι έχασε ένα δικό του παιχνίδι με 79-78, εξαιτίας μίας τραγικής τελευταίας περιόδου.

Για τριάντα λεπτά οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν τον απόλυτο έλεγχο αλλά στο τέλος κατέρρευσαν δεχόμενοι 29 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Πλέον η Βιλερμπάν μπορεί να θεωρείται... φόνισσα των ελληνικών ομάδων, καθώς έριξε στο καναβάτσο μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό κι έχει ρεκόρ 2-0, ενώ οι «πράσινοι» 1-1.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα θέλοντας να δει τον Τζίμερ Φριντέτ να «πυροβολεί» και να «ζεσταίνεται» νωρίς. Ο Αμερικανός «μπόμπερ» σκόραρε τους πρώτους πέντε πόντους, αλλά η Βιλερμπάν με «όπλο» τα επιθετικά ριμπάουντ δεν άφησε την ελληνική ομάδα να ξεφύγει και στο 10' ο φωτεινός πίνακας του «Αστρομπάλ» έγραφε 22-22. Περισσότερες λύσεις βρήκε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου το «τριφύλλι» στην επίθεση κι ένα φοβερό buzzer beater του Ταϊρίς Ράις διαμόρφωσε το 40-46 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Η τρίτη περίοδος ανήκε στους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη οι οποίοι κυριάρχησαν στο παρκέ του «Αστρομπάλ» κι «έχτισαν» διψήφιες διαφορές για πρώτη φορά (42-55, 44-57). Μάλιστα στο φινάλε αυτού του κομματιού της αναμέτρησης είχαν προβάδισμα 13 πόντων (50-63). Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι θέλησαν να μπουν ξανά στο «κόλπο» κι έκαναν ένα γρήγορο σερί 8-0 πλησιάζοντας (58-63), την ώρα που οι πρωταθλητές Ελλάδας έδειχναν να έχουν κολλήσει στην επίθεση. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με το σύνολο του Ζβέζνταν Μίτροβιτς να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής (73-76, 39'), αλλά ο Φριντέτ και ο Τόμας έδιναν τις απαραίτητες λύσεις για να κρατήσουν μπροστά τον Παναθηναϊκό (73-78, 39'). Οι γηπεδούχοι στο τέλος εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως οι «πράσινοι» είχαν... πιεί θάλασσα και με μία βολή του Τζόρνταν Τέιλορ «έκλεψαν» τη νίκη με 79-78.

Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ: Ο Νικ Καλάθης ήταν μεταξύ των κορυφαίων μαζί με τους Ντεσόν Τόμας και Τζίμερ Φριντέτ, αλλά στην τελευταία επίθεση μετατράπηκε σε μοιραίος, καθώς κράτησε την μπάλα στα χέρια του μέχρι τέλος κι αστόχησε υπό πίεση. Ο Τόνι Γιεκίρι με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές σκεπάζοντας τα καλάθια, ενώ πρώτος σκόρερ τους ήταν ο Ντέιβιντ Λάιτι με 18. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η αστοχία του Παναθηναϊκού από τη γραμμή των βολών έδειξε μία ομάδα χωρίς συγκέντρωση. Το ποσοστό (51,9%, 14/27) κρίνεται τραγικό και αποτελεί τη βασική αιτία της ήττας. Αποκαρδιωτική και η αναλογία ασίστ για λάθη με 14 τελικές πάσες και 16 σφάλματα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ