19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

«Αυτοκτονία» και δεύτερη θέση για την Εθνική Νέων

Η Εθνική Νέων έμοιαζε έτοιμη για τη νίκη απέναντι στη Λιθουανία αλλά κατάφερε να δεχτεί 15 πόντους σε 100'' και να χάσει στην παράταση με 88-86.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε με ψυχή, αλλά στο τέλος δεν είχε καθαρό μυαλό κι έχασε ένα δικό του παιχνίδι με αποτέλεσμα να τερματίσει στη δεύτερη θέση του ομίλου στο Ευρωμπάσκετ Νέων που διεξάγεται στο Τελ Αβίβ, μετά την απρόσμενη ήττα της Σλοβενίας από την Πολωνία με 80-77.

Οι παίκτες του Γιώργου Λινμιάτη δεν ξεκίνησαν καλά τον αγώνα και βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ. Παρ' όλα αυτά σιγά-σιγά «ροκάνισαν» τη διαφορά και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 37-35.

Η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο τρίτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 56-56. Η έλλειψη συγκέντρωσης ήταν αισθητή στην τελευταία περίοδο με τους Λιθουανούς να ξεφεύγουν 66-58. Παρ' όλα αυτά με «όπλο» την άμυνα οι διεθνείς αντέδρασαν και με δικό τους επιμέρους 9-1 έφτασαν στο 67-67 και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Εκεί η Εθνική έμοιαζε να επικρατεί βρίσκοντας στόχο σε διαδοχικά τρίποντα και 1'40'' ήταν μπροστά με 82-73. Τα λάθη όμως διαδέχτηκαν το ένα το άλλο, ενώ οι διαιτητές έδωσαν κι ένα αυστηρό αντιαθλητικό εις βάρος του Καμπερίδη.

Η Λιθουανία βρέθηκε να κρατάει την τύχη στα χέρια της, αστόχησε, αλλά οι Έλληνες παίκτες έχασαν το ριμπάουντ και ο Ίγκνας Σαργκιούνας με τρίποντο στην εκπνοή έδωσε τη νίκη στη χώρα της Βαλτικής με 88-86 κι έστειλε την Ελλάδα στη δεύτερη θέση.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης ήταν σπουδαίος στην παράταση και τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους, ενώ 21 πρόσθεσε ο δίδυμος αδερφός του Παναγιώτης. Καλός και ο Κώστας Καμπουρίδης με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ