25 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Αυτοί που μένουν κι αυτοί που φεύγουν από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός μετά από μία χρονιά γεμάτη... εμπόδια κατάφερε να κατακτήσει ένα ιστορικό νταμπλ. Το basketa.gr κάνει μία πρώτη προσέγγιση για τους παίκτες που θα παραμείνουν στο «τριφύλλι» αλλά κι αυτούς που θα αποχωρήσουν.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν άσχημα τη χρονιά και τον Οκτώβριο ο Τσάβι Πασκουάλ κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Αργύρη Πεδουλάκη, καθώς ο τελευταίος «πλήρωσε το μαρμαρο» της βαριάς ήττας από τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Basket League.

Το «τριφύλλι» στην Ευρωλίγκα πήρε για πρώτη φορά πλεονέκτημα μετά από πέντε χρόνια, αλλά ο αποκλεισμός από την Φενέρμπαχτσε στα πλέι οφ και η... αναβολή της επιστροφής σε Φάιναλ Φορ δημιούργησε τριγμούς στο εσωτερικό του κλαμπ. Αυτοί πάντως ξεπεράστηκαν και το πρωτάθλημα πήγε στο ΟΑΚΑ και μάλιστα με θριαμβευτικό τρόπο, καθώς μόνο εύκολο δεν είναι να «σπάσει» μία έδρα όπως αυτή του Ολυμπιακού σε πέμπτο τελικό.

Νωρίτερα στη σεζόν η ομάδα του Πασκουάλ είχε κατακτήσει με πανηγυρικό τρόπο και το Κύπελλο. Στα ημιτελικά νίκησε στο Φάληρο τους «ερυθρόλευκους», ενώ στον τελικό επικράτησε μέσα στην έδρα του Άρη, των «κίτρινων» και σήκωσε ένα ακόμα τρόπαιο.

Αυτά όμως ανήκουν πια στο παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός θα χτιστεί με σκοπό να πρωταγωνιστήσει τόσο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στην Ευρώπη. Ας δούμε λοιπόν πως έχουν τα πράγματα για κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Νικ Καλάθης

Ο αρχηγός των νταμπλούχων είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2015. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αποχώρησης και θα συνεχίσει να ηγείται του Παναθηναϊκού.

Νίκος Παππάς

Ο αγαπημένος της πράσινης εξέδρας έχει συμφωνήσει για να παίζει στο «τριφύλλι» μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Αποτελεί βασικό κομμάτι του ελληνικού «κορμού» και θα είναι στη διάθεση του Πασκουάλ για τη νέα χρονιά.

Γιάννης Μπουρούσης

Ο έμπειρος σέντερ είχε εξαιρετική παρουσία στους τελικούς του πρωταθλήματος. Το συμβόλαιο που υπέγραψε πέρσι ήταν έτσι κι αλλιώς διετές και θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, καθώς είναι Έλληνας κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του ελληνικού μπάσκετ. Ο 20χρονος φόργουορντ έχει συμβόλαιο σε ισχύ, ωστόσο ίσως παραχωρηθεί δανεικός. Αυτό θα εξαρτηθεί από την απόφαση που θα πάρει ο προπονητής του.

Λευτέρης Μποχωρίδης

Έχει συμβόλαιο κι αυτός. Δεν κατάφερε να πάρει χρόνο συμμετοχής ούτε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ίσως φύγει για κάποια ομάδα ως δανεικός, προκειμένου να βρει χρόνο για να βελτιωθεί.

Κέι Σι Ρίβερς

Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε υπογράψει για 1+1. Οι «πράσινοι» είναι απόλυτα ικανοποιημένοι, ο Πασκουάλ τον εκτιμά πολύ και θα συνεχίσει στην Ελλάδα και του χρόνου.

Μάικ Τζέιμς

Το συμβόλαιο του γκαρντ του Παναθηναϊκού εκπνέει. Πριν λίγο καιρό έμοιαζε σχεδόν βέβαιο ότι θα αποχωρούσε, όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά. Σίγουρα θα υπάρξουν συζητήσεις των δύο πλευρών για επέκταση της συνεργασίας τους, χωρίς πάντως να είναι σίγουρη η κατάληξη.

Κρις Σίνγκλετον

Ο Αμερικανός συμφώνησε πέρσι για διετές συμβόλαιο το οποίο έχει option out μόνο για ομάδες του ΝΒΑ. Φιλολογικό ενδιαφέρον έχουν δείξει μέχρι τώρα οι Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης, όμως δύσκολα θα προχωρήσει το θέμα. Κατά πάσα πιθανότητα θα παίζει και του χρόνου στο «τριφύλλι».

Κένι Γκάμπριελ

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο άλλοτε παίκτης του Ρεθύμνου θα φύγει σίγουρα από τον Παναθηναϊκό. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Τσάβι Πασκουάλ τον θεωρεί εξαιρετικά χρήσιμο και συγκεντρώνει πιθανότητες η παραμονή του για τον ρόλο του δεύτερου πάουερ φόργουορντ.

Τζέιμς Γκιστ

Αβέβαιο είναι το μέλλον του Γκιστ στον Παναθηναϊκό. Ο έμπειρος Αμερικανός βρίσκεται στους «πράσινους» από τον Δεκέμβριο του 2012 κι έχει δεθεί με τον σύλλογο. Το συμβόλαιό του λήγει και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ανανεωθεί, χωρίς πάντως να είναι δεδομένη η αποχώρησή του.

Ντιμίτρις Νίκολς

Ο Αμερικανός μετά το τέλος των υποχρεώσεων στην Ευρωλίγκα δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ήταν μονοετές και μάλιστα έχει ήδη φύγει από την Ελλάδα. Στο «τριφύλλι» εκτιμούν τον επαγγελματισμό του, αλλά δεν πρόκειται να βρίσκεται στο ρόστερ της νέας σεζόν.

Αντώνης Φώτσης

Ο έμπειρος φόργουορντ πέρσι είχε συμφωνήσει για το νέο του συμβόλαιο το οποίο όπως είχε γραφτεί τότε ήταν για δύο χρόνια... Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν σταματάει το μπάσκετ και όπως φαίνεται θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό.

Τζέιμς Φελντέιν

Η καλή του παρουσία στο πρώτο κομμάτι της περσινής σεζόν του έδωσε συμβόλαιο με το «τριφύλλι» μέχρι το 2018. Από τότε όμως άλλαξαν πολλά. Είναι δεδομένο ότι ο Τσάβι Πασκουάλ θέλει κάποιον καλύτερο παίκτη από τον Δομινικανό. Κατά πάσα πιθανότητα θα λυθεί το συμβόλαιό του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ