20.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αυτοί είναι οι 32 της Κίνας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία που ακολούθησε για πρώτη φορά η FIBA αναφορικά με την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στην Κίνα από τις 31 Αυγούστου ως και τις 15 Σεπτεμβρίου του 2019, στο οποίο θα δώσει το παρών η Εθνική μας ομάδα.

Η διαδικασία με τα παράθυρα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, και πλέον αναμένεται η κλήρωση για τους ομίλους της τελικής φάσης, που θα λάβει τόπο στο Σεντσέν της Κίνας, μια από τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες, το Σάββατο 16 Μαρτίου.

Έτσι, οι ομάδες που θα βρεθούν στα γήπεδα της Κίνας είναι :

Διοργανώτρια χώρα : Κίνα

Αφρική (5 ομάδες) : Αγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού, Νιγηρία, Σενεγάλη, Τυνησία

Αμερική (7 ομάδες) : Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Δομινικανή Δημοκρατία, Πουέρτο Ρίκο, Η.Π.Α, Βενεζουέλα

Ασία (7 ομάδες) : Αυστραλία, Ιράν, Ιαπωνία, Ιορδανία, Κορέα , Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες

Ευρώπη (12 ομάδες) : Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, Τουρκία.

Ο πρόεδρος της FIBA, Αργεντίνος, Οράσιο Μουρατόρε ανέφερε : «Εκ μέρους της FIBA θα θέλαμε να συγχαρούμε όλες τις ομάδες που προκρίθηκαν στο παγκόσμιο κύπελλο του 2019. Θα θέλαμε επίσης να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια και να ευχαριστήσουμε και τις υπόλοιπες 48 ομάδες, και τις ενώσεις του, που δεν θα αγωνιστούν στην Κίνα, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό στα προκριματικά. Πλέον περιμένουμε να γραφτεί ιστορία με τον μεγαλύτερο παγκόσμιο κύπελλο που προσμένουμε να λάβει μέρος στην Κίνα».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Έλληνας, Ανδρέας Ζαγκλής, ανέφερε : «Αυτά τα προκριματικά, τα πρώτα που έγιναν με αυτό τον τρόπο για το Παγκόσμιο κύπελλο, έδωσαν την ευκαιρία σε 80 Εθνικές ομάδες σε όλο τον κόσμο, να δώσουν επίσημα παιχνίδια μπροστά στο κοινό τους, και να διαγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την συνδρομή των ομοσπονδιών κάθε χώρας, των πρωταθλημάτων αλλά και σωματείων τους. Έτσι, εκ μέρους της FIBA θέλω να ευχαριστήσω όλη την μπασκετική οικογένεια για τη συνδρομή της και βοηθώντας μας στο να μεταφέρουμε σε νέα δεδομένα το παγκόσμιο μπάσκετ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ