22.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι για τον Ολυμπιακό μετά την αποχή

Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για την πρωτόδικη ποινή του Ολυμπιακού λόγω της αποχώρησης από τον αγώνα κυπέλλου, θα κρίνει πολλά για το μέλλον των «ερυθρόλευκων». Η σημερινή αποχή του από αγώνα πρωταθλήματος είναι ξεκάθαρο το πού εμπίπτει και τι επισύρει, όμως, αν παραμείνει η ποινή του κυπέλλου βάσει άρθρου του κανονισμού πρωταθλήματος, τότε είναι ορατή η αποβολή από την συνέχεια και ο υποβιβασμός!

Σύμφωνα με την ειδική προκήρυξη πρωταθλήματος στο άρθρο 5.ΙΙ, παράγραφος 2 αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε περίπτωση αποβολής ΚΑΕ από το Πρωτάθλημα κατά τις κείμενες διατάξεις ή αποχώρησής της με έγγραφη δήλωση από το πρωτάθλημα κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ή μη προσελεύσεως της δύο φορές στο γήπεδο όπου θα διεξαχθούν προγραμματισμένοι αγώνες για λόγους που δεν ανάγονται σε περιστατικό που συνιστά ανωτέρα βία ή μη συμμετοχής της για οποιονδήποτε λόγο σε δύο προγραμματισμένους αγώνες ή αποχώρησης της από δύο αγώνες για οποιοδήποτε λόγο κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου, η άνω ομάδα αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος. Τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν στους αγώνες της ΚΑΕ που έχουν εν τω μεταξύ διεξαχθεί, δεν ισχύουν. Σε περίπτωση που ΚΑΕ υποπέσει σε μηδενισμό, λόγω μη προσέλευσης σε έναν αγώνα κατά την διάρκεια των πλέι-οφ, αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες πλέι-οφ. Σε κάθε περίπτωση παράλληλα επιβάλλονται και οι προβλεπόμενες στις οικείες διατάξεις κανονισμών ποινές».

Το συγκεκριμένο άρθρο κάνει λόγω για αποχώρηση από δύο αγώνες, αλλά έτσι και αλλιώς ο Ολυμπιακός έχει δικαστεί με το δίκαιο του ΕΣΑΚΕ για την αποχώρησή του στο ημίχρονο του αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και ακόμα και να μειωθεί το -6 και να γίνει -1 στο ΑΣΕΑΔ η πρωτόδικη απόφαση “τρέχει” ως εκδίκαση ΕΣΑΚΕ. Οπου στο άρθρο 3 του πειθαρχικού κώδικα παράγραφος Δ αναφέρεται χαρακτηριστικά: «1. Μία ομάδα, η οποία, χωρίς βάσιμο λόγο, δεν καταφέρει να εμφανιστεί σε ένα προγραμματισμένο παιχνίδι ή αποχωρεί από το γήπεδο πριν από το τέλος του παιχνιδιού, θα χάνει το παιχνίδι με υπαιτιότητά της και θα λαμβάνει μηδέν βαθμούς, ενώ ο αντίπαλος δύο και το αποτέλεσμα θα κατακυρώνεται υπέρ του αντιπάλου με 20-0. 2. Αν η ομάδα χάνει το παιχνίδι από υπαιτιότητα για δεύτερη φορά, τα αποτελέσματα όλων των παιχνιδιών αυτής της ομάδας θα ακυρώνονται». Συνεπώς εδώ πάμε για δεύτερη ήττα στα χαρτιά με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού που επισύρει αποβολή και ουσιαστικά υποβιβασμό. Αντίθετα εάν υπήρχε μόνο το σημερινό παιχνίδι και αποχωρούσε και στα πλέι οφ, εκεί θεωρείται ξεχωριστή φάση και απλά θα υπήρχε αποβολή από το πρωτάθλημα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ