14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αυτή είναι η πιθανότερη εξέλιξη για το μπάσκετ!

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στη χώρα από το πρωί της ερχόμενης Τρίτης έβαλαν το γενικό πλαίσιο, όμως άφησαν πάρα πολλά αδιευκρίνιστα σημεία και συγκεκριμένα για τον αθλητισμό σχεδόν... τα πάντα. Η μόνη αναφορά ήταν ότι κλείνουν τα κλειστά γυμναστήρια και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναλυτικά τα ισχύοντα θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά, για όλους τους τομείς της ζωής, με εξαίρεση την οικονομία για την οποία ήδη έχει μιλήσει ο αρμόδιος Υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας.

Με τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν ήδη λοιπόν και με όσα λέει μέχρι τώρα το ρεπορτάζ για τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, για το μπάσκετ αναμένονται τα εξής:

  • Κατ' αρχάς, θα υπάρξει κανονική δράση σήμερα και αύριο, αφού πλήθος ομάδων ξεκίνησε για ταξίδια ή, ετοιμάζεται τις επόμενες ώρες έχοντας αγωνία για το αν θα παίξει και μπάσκετ.
  • Από 'κει και πέρα, το κλείσιμο των κλειστών γυμναστηρίων σε παραπάνω από τη μισή χώρα, αναμένεται να οδηγήσει από μόνο του στην αναστολή για ένα μήνα όλων των εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων. Εννοείται και των προπονήσεων, αλλά εκεί θα πρέπει να διευκρινιστεί τι θα ισχύει για τα ανοιχτά γήπεδα και με ποιες συνθήκες.
  • Το μεγάλο ερωτηματικό αφορά για τις επαγγελματικές λίγκες και κυρίως για το μπάσκετ. Η εισήγηση που υπάρχει είναι να συνεχιστούν, από την ώρα που όλα τα μέλη των ομάδων είναι υποχρεωμένα να περνάνε πολύ συχνά από τεστ κορονοϊού. Για να συμβεί αυτό όμως, θα πρέπει να... ανοίξουν και τα γυμναστήρια, έστω για συγκεκριμένους αγώνες και με ειδική άδεια. 
  • Το παραπάνω θέμα φυσικά αφορά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως, συνολικά για τις επαγγελματικές ομάδες θεωρείται ως πιθανότερη εξέλιξη το να συνεχιστεί η δράση. 

Σε λίγες ώρες, λοιπόν, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο το οποίο και μόνο από το γεγονός ότι τα μέτρα θα ισχύσουν από την Τρίτη δείχνει ότι και όσοι τα αποφάσισαν ξέρουν ότι υπάρχουν αμέτρητες «γκρίζες» ζώνες που χρήσουν διευκρίνισης μέχρι να αρχίσουν να εφαρμόζονται χωρίς παρερμηνείες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ