21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυτή είναι η Νίζνι Νόβγκοροντ

Από τη μέρα της κλήρωσης στη Γενεύη ήταν ουσιαστικά δεδομένο ότι, στη θεωρία τουλάχιστον, το μεγαλύτερο “εμπόδιο” στον δρόμο του Άρη προς τους ομίλους του Basketball Champions League δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τη Νίζνι που δεν έβγαλε μάτια απέναντι στην Πόρτο αλλά ακόμη κι έτσι είναι μια ρώσικη ομάδα με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον συντελεστή δυσκολίας της αποστολής του Άρη στα ματς της Τρίτης (25/9) και της Παρασκευής (28/9). Το ερώτημα είναι αυτός ο Άρης είναι ικανός να βρεθεί στον ο προκριματικό γύρο και να παίξει την πρόκριση απέναντι στους Τσέχους της Παρντούμπιτσε. Η απάντηση είναι “Ναι” παρά τα δεδομένα ερωτηματικά τόσο για συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού του Άρη. Για ποια ομάδα δεν υπάρχουν άλλωστε, ειδικά σε αυτήν την εποχή;

 


Ένας παλιός γνωστός στον πάγκο της

Η Νίζνι είναι ομάδα με 18 μόνο χρόνια ζωής καθώς ιδρύθηκε το 2000. Σε αυτά τα χρόνια είναι η παρουσία στους τελικούς της VTB του 2014, η συμμετοχή στον τελικό του ρωσικού Κυπέλλου του 2011 αλλά και φέτος καθώς επίσης η συμμετοχή στα ημιτελικά του Eurocup του 2014. Προπονητής της είναι ο Σέρβος Ζόραν Λούκιτς που ήταν στο “τιμόνι” της από το 2008 ως το 2014 και μετά από ένα πέρασμα μιας σεζόν στην Τουρκία με την Μπάνβιτ (2014-15) επέστρεψε σε αυτό στην αρχή της προηγούμενης περιόδου.


Ένας εκ των συνεργατών του Λούκιτς στον πάγκο της Νίζνι είναι ο Πρέντραγκ Μπατνιάρεβιτς που την περίοδο 1995-96 βρέθηκε στον πάγκο του Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας. Τα τελευταία χρόνια εκτός της Σερβίας, δούλεψε κατά κύριο λόγο στο Μπαχρέιν και την Τυνησία.

 

Ο Κέντρικ Πέρι είχε 15 ασίστ στα δύο παιχνίδια με την Πόρτο


Ως προς το έμψυχο δυναμικό της, η Νίζνι περιμένει πολλά από τους Αμερικανούς της Κέντρικ Πέρι (πόιντ γκαρντ που πέρσι έπαιζε στην ουγγρική Σολνόκι) και Ρόντρικ Όντομ (φόργουορντ ύψους 2.06 που προέρχεται από τη γαλλική Λεβαλουά και που έπαιξε στην Ελλάδα την περίοδο 2014-15 με τον ΚΑΟΔ). Στο ρόστερ της βρίσκεται ένας ακόμη Αμερικανός, ο Άαρον Μπρουσάρντ (πέρσι ήταν στην πολωνική Γκρόνιτσα) αλλά και ο Αμερικανοθρεμμένος, διεθνής Σουηδός γκαρντ-φόργουορντ Κρις Σεράποβιτς (πέρσι ήταν στην Τσμόκι Μινσκ).

 

Γνώριμος στο ελληνικό κοινό από το πέρασμα του από τον ΚΑΟΔ, ο Ρόντρικ Όντομ


Μία καλή μονάδα είναι ο έμπειρος Μαυροβούνιος σέντερ Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς που πέρασε την προηγούμενη διετία στη Ζιελόνα Γκόρα ενώ από τους Ρώσους παίκτες της Νίζνι ξεχωρίζει ο 28χρονος γκαρντ Μαξίμ Γκριγκόριεβ που έχει διατελέσει μέλος της Εθνικής ομάδας της Ρωσίας, έχει κατακτήσει στο παρελθόν το Eurocup με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και αγωνίζεται στη Νίζνι από το 2015. Βοήθειες δίνουν και οι Σεργκέι Τορόποβ (28, 1.97), Αρτέμ Κομόλοβ (25, 1.94) και Αντόν Αστάπκοβιτς (24, 2.02).

 

Επικίνδυνος από την περιφέρεια ο Μαξίμ Γκριγκόριεβ. Στα δύο ματς με την Πόρτο είχε 38 πόντους με 6/11 τρίποντα 

 

Κάντο όπως η... Αντβέρπ

Ο Άρης καλείται να κάνει ότι έκανε στην ίδια φάση των προκριματικών του BCL η Αντβέρπ. Οι Βέλγοι είχαν αποκλείσει τη Νίζνι με δύο νίκες. Αν και το 90-87 του 1ου αγώνα έδειχνε να δίνει ένα προβάδισμα στους Ρώσους, η Αντβέρπ είχε νικήσει και εκτός έδρας με 66-62.

 

Στην πραγματικότητα ο Άρης θα υποβληθεί μέσα από αυτά τα παιχνίδια σε ένα πρόωρο crash test. Αυτά θα κρίνουν το αν θα βρεθεί στην επόμενη φάση των προκριματικών της διοργάνωσης αλλά θα δείξουν σε ποιο πραγματικά σημείο βρίσκεται σε αυτήν την περίοδο, γιατί -κακά τα ψέματα- τα ματς με την Ντιναμό Τιφλίδας δεν του έδωσαν αυτή τη δυνατότητα.

 

Photo Credits: Basketball Champions League



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ