16.3 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Αυτά χωρίζουν ΕΣΑΚΕ – ΕΡΤ και απειλούν το πρωτάθλημα!

Απρόβλεπτη εξέλιξη πήρε η διαπραγμάτευση του ΕΣΑΚΕ με την ΕΡΤ με αυτούς που περίμεναν τυπική επικύρωση της συμφωνίας να... προσγειώνονται ανώμαλα, αφού η πλειοψηφία των 11 που μιλάνε με το κρατικό κανάλι δεν είναι διατεθειμένοι να πουν "ναι σε όλα".

Το 1,2 εκατομμύρια ευρώ που ήταν η τελική πρόταση της ΕΡΤ εισέπραξε μεγαλοπρεπή άρνηση, με τα σωματεία να ζητούν 1,5 εκατομμύριο μετρητά και περίπου 300 χιλιάδες ευρώ τηλεοπτικό χρόνο! Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη όπως γίνεται αντιληπτό και, το κυριότερο, οι αντιδρώντες είναι αποφασισμένοι να το πάνε μέχρι τέλους.

Μπορεί ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, όπως επίσης και ο ΠΑΟΚ με τον Αρη, αλλά και τα Τρίκαλα που ακολουθούν πιστά τις επιταγές του Αρη, να "πίεσαν" για αποδοχή της πρότασης, όμως, αυτό δεν κατέστη εφικτό. Οπως φαίνεται, το μέτωπο που έχουν φτιάξει οι "μικρομεσαίοι" του πρωταθλήματος είναι ισχυρό και όχι... βιτρίνα. Οπως έλεγαν χαρακτηριστικά, "καλώς πήγαν μόνοι τους οι τρεις του ΠΟΚ και πήραν παραπάνω χρήματα από το συνδρομητικό, αλλά εμείς δεν θα φορτωθούμε χρέη για να παίξουμε στο πρωτάθλημά... τους".

Την άκαμπτη στάση τους είναι αποφασισμένοι να την επιβεβαιώσουν στο ραντεβού με τη διοίκηση της ΕΡΤ που ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη. Εκεί θα καταστήσουν σαφές, ότι αν δεν ικανοποιηθούν, δεν πρόκειται να αρχίσει το πρωτάθλημα. Εχουν μάλιστα και εναλλακτικό πλάνο με εμβόλιμες αγωνιστικές αν χρειαστεί  να πάρει πίσω το προγραμματισμένο τζάμπολ, εκτός κι αν... δεν χρειαστεί τζάμπολ.

Το θέμα αξιολογείται ως σοβαρό, η παγιωμένη επί χρόνια τακτική του "πάρτε τόσα και πείτε ευχαριστώ" φαίνεται ότι φέτος βρήκε αντίσταση και οι εξελίξεις αναμένονται με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ