19.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αυτά ισχύουν στον όμιλο του ΠΑΟΚ

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής στο BCL θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ως θετικά για τον ΠΑΟΚ, αφού αυτή τη στιγμή ηγείται μιας τριπλής ισοβαθμίας στην τρίτη θέση στον όμιλό του και θα έλεγε κανείς πως κρατά την τύχη στα χέρια του.

Ένας από τους πιο περίπλοκους ομίλους, αν όχι ο πιο περίπλοκος στο BCL, είναι αυτός του ΠΑΟΚ. Κι αυτό, γιατί ένας σεναριογράφος μπορεί άνετα να... βρει χώρο για να πλάσει αρκετά σενάρια στο μυαλό του, αναφορικά με την τελική κατάταξη των πραγμάτων, αφού μπλέκονται πέντε ομάδες για τρεις θέσεις. Και δεν αποκλείεται ο «Δικέφαλος του Βορρά» να μην ανήκει σε αυτές.

Παρά το γεγονός αυτό, όμως, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έχουν την τύχη στα χέρια τους. Τις τελευταίες δύο αγωνιστικές, όχι απλά δεν παίζουν με ανταγωνιστή τους, αλλά αγωνίζονται μάλιστα απέναντι σε δύο αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες. Η Τενερίφη, βλέπετε, έχει ήδη κερδίσει την πρωτιά, ενώ η Φριμπούρ έχει αποκλειστεί. Καιρός του είναι, λοιπόν, να πάρει αυτό που θέλει και να τελειώνει με την πρόκριση, αφού αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με Χολόν και Ναντέρ, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται την τελευταία αγωνιστική. Με δύο νίκες, επομένως, απλά αδιαφορεί για οτιδήποτε άλλο.

Αν δε συμβεί αυτό, όμως, μπορεί να μπλέξει ακόμη και σε ένα σενάριο τετραπλής ισοβαθμίας. Αυτό της τριπλής με Ναντέρ και Χολόν είναι υπαρκτό, βεβαίως, όπως κι εκείνο της τριπλής με Ναντέρ και Βόννη ή Χολόν και Βόννη αλλά θα αναφερθούμε κυρίως σε αυτά της τετραπλής. Το ένα σενάριο, τον εμπλέκει μαζί με Βενέτσια, Ναντέρ και Χολόν. Είναι ένα σενάριο, βέβαια, που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν τον ευνοεί, αφού όλα θα κριθούν σε διαφορές. Κι αυτό, γιατί για να επιβεβαιωθεί το σενάριο, πρέπει η Ναντέρ να νικήσει τη Βενέτσια, η οποία πρέπει να χάσει και από την Φριμπούρ εντός έδρας, ενώ η Χολόν οφείλει να νικήσει την Ναντέρ την τελευταία αγωνιστική, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μία νίκη. Στο σενάριο αυτό, οι νίκες των ομάδων θα ισοσκελιστούν μεταξύ τους, αφού θα υπάρχουν... 2-0 υπέρ και κατά στο λογαριασμό. Ο ΠΑΟΚ έχει με τις τρεις τους από 1-1, αλλά μόνο με την Χολόν έχει μαζί του τη διαφορά.

Ας μιλήσουμε, όμως, και για τα σενάρια τριπλής ισοβαθμίας και πρωτίστως σε αυτά με Ναντέρ και Χολόν. Σε όλα αυτά τα σενάρια ο ΠΑΟΚ ευνοείται, τα οποία θα επιβεβαιωθούν με μια νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά» αρχικά, αλλά αλλάζοντας δεδομένα ανάλογα του τι θα γίνει την προτελευταία αγωνιστική. Αν βρεθεί η Ναντέρ ένα «βήμα» πίσω, τότε θα χρειαστεί να νικήσει την Χολόν και ο ΠΑΟΚ σε τριπλή ισοβαθμία, έχοντας τώρα +3 και η Χολόν +1, θα περνά με μία από τις άλλες δύο. Αν, πάλι, η Χολόν μείνει πίσω και χρειαστεί να νικήσει την Ναντέρ, θα φτάσει στο 2-0 εναντίον της, άρα ο ΠΑΟΚ θα περνά με 1-1 νίκες έναντι όλων.

Το σενάριο, που δε θέλει σε καμία περίπτωση, είναι αυτό με τη Βόννη και την Χολόν. Αυτό θα γίνει, αν ο ΠΑΟΚ χάσει από Φριμπούρ και Τενερίφη, η Βόννη νικήσει Χολόν και η Οπάβα, ενώ οι Ισραηλινοί ηττηθούν και από την Ναντέρ. Τότε, οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στην τέταρτη θέση και τις επτά νίκες, με τον ΠΑΟΚ να έχει δύο ήττες από τη Βόννη και τη Βόννη να περνά. Δεν του αρέσει, επίσης, ούτε το σενάριο με Ναντέρ και Βόννη, καθώς μπορεί το 2-0 της Βόννης εναντίον του να αναιρείται από το 2-0 της Ναντέρ επί της Βόννης, αλλά στην τελική διαφορά η Ναντέρ θα είναι νικήτρια με συνολικό +79 εναντίον της.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δύο νίκες είναι αρκετές. Και είναι στο χέρι του...

Τα αποτελέσματα της Βενέτσια:

Βενέτσια-ΠΑΟΚ: 1-1 και +9
Βενέτσια-Χάποελ Χολόν: 2-0 και +8
Βενέτσια-Ναντέρ: 0-1 και -12

Το πρόγραμμα της Βενέτσια:

- Ναντέρ (30/1, εκτός)
- Φριμπούρ (6/2, εντός)

Τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ:

ΠΑΟΚ-Βενέτσια: 1-1 και -9
ΠΑΟΚ-Χάποελ Χολόν: 1-1 και +11
ΠΑΟΚ-Ναντέρ: 1-1 και -8
ΠΑΟΚ-Βόννη: 0-2 και -22

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ:

- Φριμπούρ (30/1, εκτός)
- Τενερίφη (6/2, εντός)

Τα αποτελέσματα της Χάποελ Χολόν:

Χάποελ Χολόν-Βενέτσια: 0-2 και -8
Χάποελ Χολόν-ΠΑΟΚ: 1-1 και -11
Χάποελ Χολόν-Ναντέρ: 1-0 και +12
Χάποελ Χολόν-Βόννη: 1-0 και +20

Το πρόγραμμα της Χάποελ Χολόν:

- Βόννη (29/1, εκτός)
- Ναντέρ (5/2, εντός)

Τα αποτελέσματα της Ναντέρ:

Ναντέρ-Βενέτσια: 1-0 και +12
Ναντέρ-ΠΑΟΚ: 1-1 και +8
Ναντέρ-Χάποελ Χολόν: 0-1 και -12
Ναντέρ-Βόννη: 2-0 και +71

Το πρόγραμμα της Ναντέρ:

- Βενέτσια (30/1, εντός)
- Χάποελ Χολόν (6/2, εκτός)

Τα αποτελέσματα της Βόννης:

Βόννη-ΠΑΟΚ: 2-0 και +22
Βόννη-Χάποελ Χολόν: 0-1 και -20
Βόννη-Ναντέρ: 0-2 και -71

Το πρόγραμμα της Βόννης:

- Χάποελ Χολόν (29/1, εντός)
- Οπάβα (6/2, εκτός)

Βαθμολογία (σε 12 αγώνες):

1) Τενερίφη 22 (10-2)
2) Βενέτσια 20 (8-4)
3) ΠΑΟΚ 19 (7-5)
4) Χάποελ Χολόν 19 (7-5)
5) Ναντέρ 19 (7-5)
6) Βόννη 17 (5-7)
7) Φριμπούρ 15 (3-9)
8) Οπάβα 13 (1-11)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ