23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αυτά είναι τα νέα μέτρα, μένει στον «πάγο» ο αθλητισμός! (vid)

Αλλη μια Παρασκευή που αναμενόταν με προσδοκίες, έφυγε... άπραγη για τον ερασιτεχνικό αθλητικό, όπως επισήμως είπε πριν από λίγα λεπτά ο Νίκος Χαρδαλιάς. Στο τελείωμα της ανακοίνωσης των νέων, αυστηρότερων, μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ζήτησε υπομονή και εξέφρασε την ελπίδα του ότι σύντομα η εκτίμηση των γεγονότων θα είναι τέτοια που να επιτρέπει συζήτηση για επιστροφή στη δράση. 

Κατά τα λοιπά, έγινε επίσημο αυτό που φημολογούνταν από το πρωί, αλλά καθυστέρησε πολλές ώρες λόγω της διαφωνίας των λοιμωξιολόγων, δηλαδή:

Σε Αττική, Θσσαλονίκη και Χαλκιδική, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή με το σύστημα click away και μόνο με αυτό και θα είναι κλειστά τα Σάββατα. Τα κομμωτήρια και κουρεία θα λειτουργούν κανονικά Δευτέρα με Παρασκευή.

Τα Σαββατοκύριακα η κυκλοφορία θα απαγορεύεται και σε αυτές τις περιοχές από τις 18.00 μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης.

Εξαιρούνται σούπερ μάρκετ, φούρνοι, βενζινάδικα, καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία, με ώρες λειτουργίας 7-5.

Οι λαϊκές δε θα λειτουργούν Σάββατα, αλλά αυτό θα ισχύσει από το επόμενο και όχι από αύριο. Από αύριο όμως στις 6 το πρωί θα ισχύσουν τα υπόλοιπα μέτρα.

Δείτε αναλυτικά τις ανακοινώσεις και προς το τέλος του βίντεο την τοποθέτηση του κ. Χαρδαλιά για τον αθλητισμό:

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ