22.3 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Αυτά είναι τα ζευγάρια των «8» της Ευρωλίγκα (vids)

Ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε, αλλά δε θα είναι και οι δύο «αιώνιοι» στα playoffs της Ευρωλίγκα, αφού η Ζαλγκίρις τελείωσε την τεράστια υπέρβαση στη Μαδρίτη και άφησε τον Ολυμπιακό εκτός συνέχειας. Δείτε τα ζευγάρια στους «8» της διοργάνωσης.

Ο Νικ Καλάθης και ο Ρικ Πιτίνο γνώρισαν την αποθέωση, με τον Παναθηναϊκό να «συντρίβει» με 87-67 την Μπουντούτσνοστ και να κλείνει την πρόκριση, μαζί και το ραντεβού με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «πράσινοι» είχαν τον ηγέτη τους σε εκπληκτική μέρα, έκαναν το χρέος τους και τελείωσαν με πανηγυρικό τρόπο την κανονική περίοδο της διοργάνωσης, με τη ρεβάνς με τη «Βασίλισσα» να είναι πραγματικότητα.

Η ΤΣΣΚΑ μέσα σε δέκα λεπτά «καθάρισε» την Μπασκόνια και με το 82-78 ολοκλήρωσε με θετικό τρόπο την κανονική περίοδο. Για 30 λεπτά και παραπάνω, η ισπανική ομάδα έμοιαζε έτοιμη με την υπέρβαση, που θα «κλείδωνε» μαθηματικά την πρόκρισή της, αλλά η ποιότητα των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη μίλησε στο φινάλε, φέρνοντας τότε ένα πρώτο «δώρο» στον Ολυμπιακό με τη μικρή αυτή ανατροπή.

Λίγο αργότερα, η Αναντολού Εφές θα φιλοδωρούσε με «κατοστάρα» (101-95) την Αρμάνι Μιλάνο και θα την τελείωνε από τη διοργάνωση. Οι Τούρκοι έπαιξαν για την τιμή τους, έχοντας πάρει ήδη την τέταρτη θέση, οι Ιταλοί ήταν... ασόβαροι άλλη μια φορά και το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από το εξής απολύτως λογικό, που οδήγησε στον «γκρεμό» και το απόλυτο κάζο το σύνολο του Σιμόνε Πιανιτζιάνι.

Η Ζαλγκίρις ολοκλήρωσε την ανατροπή της δεκαετίας, περνώντας από τη Μαδρίτη με 93-86 απέναντι στη Ρεάλ. Οι Λιθουανοί ήταν ανώτεροι, έχοντας το κίνητρο απέναντι σε μια ομάδα, που γνώριζε τον αντίπαλό της με το που νίκησε ο Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα να πετάξουν τον Ολυμπιακό από την οκτάδα, αξίζοντας... με το σπαθί της την πρόκριση με το απίστευτο ντεμαράζ που έκανε.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της Ευρωλίγκα:

Πέμπτη 4/4:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπασκόνια 82-78
Αναντολού Εφές-Αρμάνι Μιλάνο 101-95
Παναθηναϊκός-Μπουντούτσνοστ 87-67
Ρεάλ Μαδρίτης-Ζαλγκίρις

Παρασκευή 5/4:

Φενέρμπαχτσε-Μακάμπι Τελ Αβίβ
Μπάγερν Μονάχου-Γκραν Κανάρια
Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα
Μπαρτσελόνα-Χίμκι

Τα ζευγάρια των προημιτελικών της Ευρωλίγκα:

Φενέρμπαχτσε-Ζαλγκίρις
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπασκόνια
Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός
Αναντολού Εφές-Μπαρτσελόνα



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ