26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυτά απαγορεύεται να ξαναγίνουν…

Ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε τα μάτια του στο Μιλάνο και πλέον περιμένει τα αποψινά (6/4) αποτελέσματα για να δει σε ποια θέση θα τερματίσει.

Είναι απαγορευτικό για τους «πράσινους» από εδώ και πέρα να παίξουν ξανά έτσι σε πρώτο ημίχρονο μίας από τις εκτός έδρας αναμετρήσεις που απομένουν στα πλέι οφ. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εικόνα που παρουσίασαν. Οι... Κασσάνδρες βιάστηκαν να κάνουν λόγο για επιλογή αντιπάλου... Ωστόσο το έχουμε ξεκαθαρίσει πολλές φορές από αυτή εδώ τη γωνία ότι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ παίζει πάντοτε για τη νίκη, χωρίς να αφήνει τα σενάρια που αιωρούνται να την επηρεάζουν. Αυτό που πρέπει να έχουν άπαντες στο μυαλό τους είναι ότι ανάλογη εμφάνιση σε πρώτο εικοσάλεπτο δεν θα έχει επιστροφή. Ο βαθμός δυσκολίας στα πλέι οφ θα είναι σαφώς μεγαλύτερος. Για μία ακόμα φορά πάντως το δίδυμο Καλάθη-Γκιστ ήταν εκεί όταν έπρεπε, ενώ ο Μάικ Τζέιμς έχει βαλθεί να τρελάνει τους... χημικούς! Το αγωνιστικό όμως περνάει σε δεύτερη μοίρα με όλα τα υπόλοιπα που έλαβαν χώρα στη Λομβαρδία και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Θα πρέπει να απαγορευτεί σε όποιον παίρνει τις συγκεκριμένες αποφάσεις, να μην ορίζει τους αγώνες των ομάδων την ίδια ημέρα και ώρα την τελευταία αγωνιστική. Το αναλύσαμε και τις προάλλες, ωστόσο πάλι έγινε ο... κακός χαμός και ο κόσμος έχει μείνει με την απορία για τα περίεργα αποτελέσματα και τις συμπεριφορές ομάδων. Για παράδειγμα, μάλλον δεν εξηγείται αγωνιστικά το πως η φορμαρισμένη Μπασκόνια των έξι σερί νικών και της θριαμβευτικής εισόδου στα προημιτελικά, ηττήθηκε εντός έδρας από την -με διαφορά χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης- Αναντολού Εφές. Η ήττα της Χίμκι στη Βαρκελώνη βρίσκεται στο πλαίσιο του φυσιολογικού, καθώς οι «μπλαουγκράνα» παραμένουν μεγάλη ομάδα παρά την τραγική σεζόν τους. Κάπως έτσι λοιπόν, από εκεί που η Ζαλγκίρις θα έπαιζε με τον Ολυμπιακό, έχοντας την πλάτη στον τοίχο και κινδυνεύοντας να βρεθεί ακόμα και όγδοη, μπορεί να κάνει... τουρισμό! Άλλωστε κατά 99% θα παίξει ξανά με τους «ερυθρόλευκους». Ό,τι και να συνέβη, για να μην διασύρεται ακόμα περισσότερο η διοργάνωση, θα πρέπει να γίνονται όλα τα παιχνίδια την ίδια ώρα. Δεν είναι τόσο δύσκολο να συμβεί αυτό, αλλά μάλλον κάποιος δεν θέλει...

Τέλος, αν και δεν το συνηθίζουμε θα κάνουμε ένα σχόλιο για τη διαιτησία. Ο Παναθηναϊκός εδώ και καιρό φωνάζει για την αντιμετώπιση που έχει από τους «άρχοντες» των αναμετρήσεων... Ωστόσο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης το διαιτητικό τρίτο το παράκανε. Στην τελευταία περίοδο κρατούσε «με νύχια και με δόντια» τους γηπεδούχους στο... κόλπο. Απαγορεύεται λοιπόν να υπάρχει τέτοια διαιτησία στα πλέι οφ. Διότι αν συμβεί αυτό, το έργο της πρόκρισης στο Φάιναλ Φορ θα γίνει -σχεδόν- ακατόρθωτο.

ΥΓ. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους.

Photocredits: Eurokinissi

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ