21.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Αυτά έμαθαν στο ΝΒΑ από το Φάιναλ Φορ της Πόλης! (vids)

Το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας ανήκει στο παρελθόν πλέον, αλλά οι Αμερικανοί το μελετούν ακόμα...

Κι αυτό διότι μέσα από την τελική φάση της διοργάνωσης ξεχώρισαν δύο παίκτες. Τον έναν τον γνωρίζουν καλά, αλλά τον δεύτερο όχι τόσο!

Ο λόγος για τον Έκπε Ούντο και τον Κεμ Μπιρτς. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου δεν είναι ικανοποιημένοι με τους σέντερ που υπάρχουν και θεωρούν -όχι άδικα- ότι η ποιότητα στη συγκεκριμένη θέση λείπει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναζητούν τους αθλητές οι οποίοι θα κάνουν την διαφορά.

Κάπως έτσι τα «πεντάρια» μόλις διακριθούν στην Ευρωλίγκα, σχεδόν άμεσα κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι για να παίξουν στο ΝΒΑ... Τις περισσότερες φορές δίχως επιτυχία, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, καθώς ο Σέρβος γίγαντας θεωρείται πολυτέλεια για τις ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά στις ΗΠΑ είναι αδύνατον να κάνει τη διαφορά.

Σύμφωνα λοιπόν με την ιστοσελίδα draftexpress.com ο Ούντο έκανε τη διαφορά για τη Φενέρ στο Φάιναλ Φορ κι εν πολλοίς ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον τίτλο. Κι αν το δει κάποιος πιο ψύχραιμα, είναι πραγματικότητα. Ο 3οχρονος Αμερικανός με καταγωγή από τη Νιγηρία, στον ημιτελικό ήταν εξαιρετικός και στις δύο πλευρές του παρκέ. Το σημαντικότερο όμως που πέτυχε ήταν να σταματήσει όποιον τολμούσε να κοιτάξει προς το καλάθι μέσα από τη ρακέτα. Το ίδιο συνέβη και στον τελικό με τον Βασίλη Σπανούλη να δυσκολεύεται πάρα πολύ. Άλλωστε αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στον αρχηγό του Ολυμπιακού...

Δείτε το βίντεο με τα καλύτερα του Ούντο στο Φάιναλ Φορ, όπως τα ξεχώρισαν οι Αμερικανοί:

Την ίδια στιγμή μεγάλη αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία του Μπιρτς. Ο Καναδός σέντερ του Ολυμπιακού απέδειξε σε όλους ότι έχει τη δυνατότητα να τελειώσει τις φάσεις πάνω από τη στεφάνη, αλλά το πιο σημαντικό, ήταν εκείνος ο οποίος αρνήθηκε στα αντίπαλα γκαρντ να φτάσουν εύκολα προς το καλάθι. Ειδικά στον ημιτελικό οι άμυνες του στο φινάλε ήταν άκρως καθοριστικές, ενώ στον τελικό δεν του δόθηκε η ευκαιρία να δείξει την αξία του σε αυτό το κομμάτι, καθώς ο αγώνας κρίθηκε νωρίς.

Δείτε το βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του Ούντο:

Όπως τονίζουν οι Αμερικανοί, στο ΝΒΑ τη δεδομένη χρονική στιγμή αγωνίζονται σέντερ τριών ειδών. Εκείνοι που μπορούν να αλλάξουν σε όλα τα μαρκαρίσματα στην άμυνα και να προστατέψουν το καλάθι. 

Ψηλοί με ταλέντο κυρίως στο επιθετικό κομμάτι οι οποίοι έχουν πολλούς τρόπους να βάλουν την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι, ενώ στην άμυνα φροντίζουν για το αμυντικό ριμπάουντ και τέλος οι σέντερ με την έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ. Ως τέτοιος αναφέρεται από την Ευρώπη ο Κάιλ Χάινς...

Το σίγουρο πάντως είναι ότι στις ΗΠΑ η Ευρωλίγκα μόνο αδιάφορη δεν περνά, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπάρχουν παίκτες έτοιμοι να κάνουν την διαφορά στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ