19.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αυστραλία: Αποσύρεται από τους Ολυμπιακούς η Κάμπατζ (pic)

Χωρίς την καλύτερη παίκτριά της θα κατέβει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Αυστραλία, καθώς η Λιζ Κάμπατζ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την αποστολή για λόγους ψυχικής υγείας.

Με μία ανακοίνωση που κοινοποίησε στα προσωπικά της προφίλ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η Κάμπατζ ξεκαθάρισε πως βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση λόγω του άγχους της, κάτι που την οδηγεί σε κρίσεις πανικού και διαταραχές διατροφής και ύπνου, κατάσταση που την αναγκάζει να αποσυρθεί από την διοργάνωση. Η Κάμπατζ, αθλήτρια των Las Vegas Aces των WNBA, θεωρείται μία από τις καλύτερες αθλήτριες στο μπάσκετ γυναικών αυτή τη στιγμή, και σίγουρα αποτελεί τεράστιο πλήγμα τόσο για την ομάδα της Αυστραλίας όσο και για το τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αναλυτικά το γράμμα της Κάμπατζ:

"Όλοι όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι ένα από τα μεγαλύτερα μου όνειρα είναι το να κερδίσω ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Κάθε αθλητής που αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς πρέπει να είναι στο καλύτερο σημείο του πνευματικά και σωματικά και αυτή τη στιγμή, εγώ απέχω πάρα πολύ από αυτό. Δεν είναι μυστικό ότι είχα θέμα με την ψυχική μου υγεία στο παρελθόν και εσχάτως ήμουν ανήσυχη για τη μετάβαση στη φούσκα των Ολυμπιακών. Δίχως φίλους, δίχως οικογένεια. Δίχως φιλάθλους. Κανένα σύστημα υποστήριξης πέρα από την ομάδα και αυτό είναι κάτι που με τρομάζει. Τον περασμένο μήνα είχα κρίσεις πανικού, δεν μπορούσα να κοιμηθώ και δεν μπορούσα να φάω.

Το να βασίζομαι σε καθημερινή φαρμακευτική αγωγή για να ελέγξω το άγχος μου δεν είναι κάτι που θέλω να κάνω. Ειδικά από τη στιγμή που θα συμμετείχα στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Με ξέρω, και γνωρίζω ότι δεν μπορώ να είμαι η Λιζ που όλοι αξίζουν να βλέπουν να αγωνίζεται για την Αυστραλία. Όχι τώρα, τουλάχιστον. Πρέπει να με φροντίσω πνευματικά και σωματικά και για αυτόν το λόγο αποσύρομαι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί αυτό είναι καλύτερο για εμένα και φυσικά την ομάδα μου. Τους εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω να φτάσουν μέχρι το Χρυσό."

https://twitter.com/wslam/status/1416021348770516997



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ