21.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυστηρός ο νέος κώδικας συμπεριφοράς

Το νέο κώδικα συμπεριφοράς στα γήπεδα ανακοίνωσε η Ευρωλίγκας, εισάγοντας αυστηρούς κανόνες για την τήρηση της τάξης.

Στον κώδικα συμπεριφοράς, που αφορά σε όλους τους αγώνες της ECA στην Ευρωλίγκα και το Eurocup, συμφώνησαν ομόφωνα όλα τα μέλη. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια των φιλάθλων, αλλά και η δημιουργία καλύτερων συνθηκών παρακολούθησης των ματς. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο σεβασμό των παικτών, των προπονητών και των μελών των ομάδων, των διαιτητών, του κόσμου, όπως επίσης και των υπαλλήλων των εγκαταστάσεων. Απαγορεύεται κάθε άσεμνη συμπεριφορά που μπορεί να υποκινήσει έμμεση υποκίνηση βίας και θεωρείται πλέον υποχρεωτική η συμμόρφωση με το πρωτόκολλο λειτουργίας κάθε γηπέδου, ακόμα και σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Εννοείται πως προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις για όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες.

Υπεύθυνοι του τομέα ασφαλείας της διοργανώτριας αρχής θα επισκεφτούν το προσεχές διάστημα τις πόλεις και τα κλειστά που θα φιλοξενήσουν για τη σεζόν 2019-2020 τους αγώνες και θα έχουν επαφές με όλες τις ομάδες. Κάποιες πρώτες συναντήσεις έγιναν ήδη στην Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη και το Βελιγράδι. Μεταξύ άλλων απαγορεύονται βάσει του νέου κώδικα η είσοδος στα κλειστά με αλκοολούχα ποτά που έχουν αγοραστεί εκτός της εγκατάστασης, η είσοδος με προϊόντα καπνού, ακόμα και ηλεκτρονικού τσιγάρου, ή παράνομες ναρκωτικές ουσίες και η μεταφορά κάθε επικίνδυνου αντικειμένου ή μορφής όπλου. Φυσικά, προβλέπεται η απαγόρευση ρίψης αντικειμένων, του φτυσίματος, η ρίψη σκουπιδιών και η χρησιμοποίηση σφυριχτρών ή κορνών, οποιαδήποτε καταστροφή, όπως επίσης και η είσοδος στην εγκατάσταση ατόμων που δεν είναι πλήρως ντυμένα. Είναι πλέον υποχρεωτικός τόσο ο σωματικός έλεγχος όσο και ο έλεγχος των πανό, ώστε να μην περιέχουν μη επιτρεπτά μηνύματα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, πως οποιοσδήποτε είναι μάρτυρας σε άσχημα περιστατικά μπορεί να τα αναφέρει αμέσως στο προσωπικό ασφαλείας, στη γηπεδούχο ομάδα ή την ίδια την Ευρωλίγκα. «Η Ευρωλίγκα θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή του κώδικα συμπεριφοράς σε όλα τα παιχνίδια και στις δύο διοργανώσεις», εξηγείται μεταξύ άλλων από τη διοργανώτρια αρχή. «Θέλουμε να παρέχουμε μια αξέχαστη εμπειρία σε όποιον παρακολουθεί τα παιχνίδια μας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Για να το κάνουμε αυτό εκτιμούμε την υποστήριξη όλων των ενδιαφερόμενων φορέων, για να δημιουργήσουμε ένα όμορφο περιβάλλον για τα παιχνίδια μας», ανέφερε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος Έντουαρντ Σκοτ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ