18.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Αυλαία στις τηλεπροπονήσεις του Προμηθέα

Διακόπτονται σταδιακά οι τηλεπροπονήσεις του Προμηθέα, που είχαν ξεκινήσει στις 3 Απριλίου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και των έκτακτων μέτρων πρόληψης που είχαν παρθεί από την ελληνική κυβέρνηση, με το κλείσιμο των κλειστών γυμναστηρίων και την κατ’ οίκον απομόνωση.

Η ακαδημία των Πατρινών κατάφερε να φέρει σε επαφή ανθρώπους από ολόκληρη την Ελλάδα και να διατηρήσει παίκτες και προπονητές σε εγρήγορση, μέσω διαδικτυακών εξ αποστάσεως προπονήσεων σε πραγματικό χρόνο, με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος από το σπίτι τους. Οι τηλεπροπονήσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή (22/05), ενώ θα ακολουθήσει ανασκόπηση από τους υπεύθυνους τεχνικούς.

Η ανακοίνωση: «Η σταδιακή επανέναρξη των σχολείων και το άνοιγμα των ανοικτών και κλειστών εγκαταστάσεων για ατομικές προπονήσεις αθλητών και αθλητριών από 13 ετών και άνω μας ωθούν στο σταδιακό τερματισμό των τηλεπροπονήσεων (διαδικτυακών εξ αποστάσεως προπονήσεων). Έτσι, σήμερα Τρίτη 19/5 σταματούν οι τηλεπροπονήσεις για τους γεννηθέντες 2004-2005-2006 και 2007, ενώ έως την Παρασκευή 22/5 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι προπονήσεις των υπολοίπων τμημάτων.

Όλοι μας, στην Οικογένεια του Προμηθέα Πάτρας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον καθένα από τους προπονητές, γυμναστές και κυρίως όλους τους νεαρούς αθλητές/τριες για την συμμετοχή τους στις τηλεπροπονήσεις μας. Η εμπειρία ήταν μοναδική και η συμμετοχή των παιδιών εντυπωσιακή, γεμάτη κέφι, ενέργεια και θετική διάθεση, με αποτέλεσμα να πιστεύουμε πως όλοι μαζί καταφέραμε -έστω και λίγο- να προσφέρουμε κάτι τη δύσκολη αυτή περίοδο, βοηθώντας να σταθούμε πιο δυνατά κι αισιόδοξα. Ιδιαίτερη αναφορά και ξεχωριστές ευχαριστίες αξίζουν σε προπονητές και υπευθύνους των Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης απ’ όλη την Ελλάδα που έλαβαν μέρος στις τηλεπροπονήσεις, τιμώντας μας με την συμμετοχή τους και συντελώντας στην επιτυχία και την μεγαλύτερη εξωστρέφεια αυτού του δύσκολου εγχειρήματος.

Κρατάμε ως πολύτιμο δώρο την συνεργασία μας, που θεωρούμε πως δείχνει το δρόμο που μπορούμε να πορευτούμε και στο μέλλον. Είναι σημαντικό να μοιραζόμαστε την αγάπη, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς, τις γνώσεις και το όραμα για το αγαπημένο μας μπάσκετ. Περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία την πλήρη επιστροφή μας στα γήπεδα και με την πρώτη ευκαιρία να σας υποδεχθούμε με το καλό στις εγκαταστάσεις μας στην Πάτρα, ώστε να τα πούμε και από κοντά. Ευχόμαστε καλή και δημιουργική συνέχεια σε όλους και προσμένουμε να συναντηθούν ξανά οι δρόμοι μας με νέες και καινοτόμες συνεργασίες, καθώς όλοι υπηρετούμε με ιδιαίτερη αγάπη και πολύ μόχθο και κόπο το μπάσκετ και ιδιαίτερα τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες που αποτελούν το μέλλον του αθλήματος.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μετά την ολοκλήρωση των τηλεπροπονήσεων, θα υπάρχει μια μικρή ανασκόπηση αυτού του ιδιαίτερου εγχειρήματος και κάποιες τελευταίες σκέψεις των προπονητών και υπευθύνων των Ακαδημιών».

Στο μεταξύ, οι προπονήσεις στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του αχαϊκού συγκροτήματος στον Καστελλόκαμπο θα ξεκινήσουν ξανά από την Τετάρτη (20/05), με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει: «Την Τετάρτη 20 Μαΐου οι αθλητές της Ακαδημίας μπάσκετ του Προμηθέα Πάτρας από 13 χρονών και άνω επιστρέφουν στα παρκέ του Promitheas Park για ατομικές προπονήσεις, ακολουθώντας επακριβώς τις σχετικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σχετικά με την ασφαλή άσκηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Έτσι, θα προηγηθεί προαγωνιστικός ιατρικός έλεγχος για αθλητές, προπονητές και το προσωπικό, ενώ θα εφαρμοστούν αυστηροί κανόνες τόσο για την πρόσβαση στα γήπεδα του Promitheas Park (με ξεχωριστές εισόδους κι εξόδους για κάθε γήπεδο), όσο, βέβαια, και για την προπόνηση αυτή καθαυτή, όπου θα εξασφαλίζεται η επαρκή διασπορά των αθλουμένων στο χώρο και η αποφυγή των επαφών, ενώ η χρήση μπάλας (όσες μπάλες χρησιμοποιούνται θα απολυμαίνονται ύστερα από κάθε προπόνηση) θα είναι αποκλειστικά ατομική και οι αθλητές δεν θα αλλάζουν πάσες, ούτε θα χρησιμοποιούν μπάλα άλλου συμπαίκτη.

Τα τμήματα που ξεκινούν προπονήσεις είναι αυτά των Εφήβων (γεν. 2002-03), Παίδων (2004), Παμπαίδων (2005) Μίνι (2006-07), Γυναικείο-Νεανίδων (2002-03), Κορασίδων (2004-05) και Γυναικείου Μίνι (2006-07) σύμφωνα με το πρόγραμμα προπονήσεων που ισχύει από την έναρξη αυτής της αγωνιστικής χρονιάς. Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου έχουν ενημερωθεί σχετικά και ανυπομονούν για την επιστροφή τους στις προπονήσεις στα κλειστά γήπεδα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Προμηθέα μετά από 2.5 μήνες».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ