21.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αυλαία με Ροντρίγκεθ (vid+pics)

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ έγινε ο τελευταίος παίκτης που είδε το όνομά του να συμπεριλαμβάνεται στα υποψήφια για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στην Ευρωλίγκα.

Ο 33χρονος γκαρντ, που αγωνίζεται πλέον στην Αρμάνι Μιλάνο, έπαιξε για πρώτη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου τη σεζόν 2004-2005 με την Εστουδιάντες, ενώ από το 2010 έως το 2016 φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και το 2018-2019 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σε 199 ματς, μέχρι πέρυσι, είχε κατά μέσο όρο 10,4π., 4,7 ασίστ και 1,9 ριμπάουντ σε 21.4’. Φέτος, με το ιταλικό συγκρότημα, σε δεκατρείς αναμετρήσεις έχει μ.ό. 13,9π., 5,5 ασίστ, 2,5 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 26.03’.

Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2015 με τη «βασίλισσα» και το 2019 με την «ομάδα του στρατού». Το 2014 ήταν πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης και μέλος της κορυφαίας πεντάδας και το 2018 μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας. Έχει κι ένα βραβείο MVP του μήνα, από τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Συνολικά, έχει πάρει μέρος σε τέσσερις τελικούς και έξι Φάιναλ Φορ. Είναι, μέχρι στιγμής, ο τρίτος πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, καθώς και ο 11ος σκόρερ, ο 15ος σε συμμετοχές και ο 17ος σε κλεψίματα. Στη δεκαετία που διανύουμε βρίσκεται στο Top 10 στο σκοράρισμα, τις ασίστ, τα κλεψίματα, τα εύστοχα σουτ τριών πόντων και την αξιολόγηση.

 

Ο Ισπανός έγινε ο 50ός και τελευταίος υποψήφιος που ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή, οι οποίοι διεκδικούν θέση στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας. Προηγήθηκε η ανακοίνωση των ονομάτων των Γιώργου Πρίντεζη, Κώστα Σλούκα, Γιάννη Μπουρούση, Νικ Καλάθη, Δημήτρη Διαμαντίδη, Κώστα Παπανικολάου, Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Στράτου Περπέρογλου, Βασίλη Σπανούλη και των Ντέβιν Σμιθ, Βίκτορ Χριάπα, Ρούντι Φερνάντεθ, Μάικ Μπατίστ, Κόρεϊ Χίγκινς, Άντε Τόμιτς, Λουίτζι Ντατόμε, Νέναντ Κρίστιτς, Αλεξει Σβεντ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ταϊρίς Ράις, Τζέσι Κάρολ, Σόνι Ουίμς, Φελίπε Ρέγιες, Τορνίκε Σενγκέλια, Νάντο ντε Κολό, Αντρέι Κιριλένκο, Άλεξ Τάιους, Σέρχιο Γιουλ, Μπράιαντ Ντάνστον, Παούλιους Γιανκούνας, Λούκα Ντόνσιτς, Ουίλ Κλάιμπερν, Έκπε Γιούντο, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Άντονι Ράντολφ, Κάιλ Χάινς, Νικολό Μέλι, Νίκολα Μίροτιτς, Γκουστάβο Αγιόν, Μίλος Τεόντοσιτς, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Τζέιμς Γκιστ, Τόμας Ερτέλ, Κιθ Λάνγκφορντ, Πέρο Άντιτς, Μάικ Τζέιμς, Γιαν Βέσελι, Αντρές Νοτσιόνι και Πιτ Μάικλ.

https://www.youtube.com/watch?v=k45Q2Sdvbwc



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ