16.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αυγενικός στο basketa.gr: «Παραμονή και καθιέρωση στην Β’ Εθνική»

Το αμφίρροπο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής έχει χαρίσει αρκετές συγκινήσει ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές. Μία από αυτές ήταν το διπλό-έκπληξη του Πρωτέα Βούλας, που πέρασε με 79-71 από το Αιγάλεω κόντρα στον Διαγόρα Δρυοπιδέων.

Το basketa.gr μίλησε με τον Αλέξανδρο Αυγενικό για την σπουδαία αυτή νίκη και την ανατροπή που πέτυχε ο Πρωτέας, καθώς και την εξέλιξη της σεζόν.

Το διπλό ήρθε βάσει σχεδίου... «Ξέραμε ότι ο Διαγόρας είναι φαβορί ακόμα και για την άνοδο. Έχει απίστευτο ρόστερ με έμπειρους παίκτες όπως ο Κουκάς, ο Πέττας και ο Κατιάκος. Θέλαμε να παίξουμε ως ομάδα, να τρέξουμε στο γήπεδο και το τρανζίσιον που είναι το αδύναμο τους σημείο. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αποφασισμένοι, κλείσαμε καλά κάποιους παίκτες και ήμασταν αρκετά εύστοχοι. Ο προπονητής μας είπε πως αν παίξουμε ως ομάδα θα τους δημιουργήσουμε άγχος».

Δεύτερο σερί ροζ φύλλο μετά το αρχικό 0-2: «Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για εμάς, αν και ήταν λίγο απρόσμενη και εκτός προγράμματος. Θα έχει αξία αν κερδίσουμε τον ΕΦΑΟΖ την άλλη Κυριακή».

Τα 9 εύστοχα τρίποντα έπαιξαν τον ρόλο τους και ο 25χρονος γκαρντ πέτυχε 4 από αυτά: «Η αλήθεια ότι για να πάρεις τέτοια παιχνίδια, χρειάζεσαι μεγάλα σουτ αλλά και τύχη. Όσο για μένα, ο προπονητής με εμπιστεύεται, και μέσα μου σκέφτηκα πως πρέπει να σουτάρω για να βοηθήσω την ομάδα. Βάλαμε τα τρίποντα και γύρισε το ματς υπέρ μας».

Στο τέλος του ματς παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση: «Εκείνη τη στιγμή βρισκόμουν στον πάγκο του Διαγόρα για να χαιρετίσω τα παιδιά, και η ένταση έγινε στον δικό μας πάγκο. Άκουσα φωνές και όταν γύρισα, είδα περίπου 40 άτομα. Απ’ ότι κατάλαβα υπήρξε ένταση μεταξύ του Πέττα και δύο από τους δικούς μας μικρούς αλλά όταν έχεις 180 σφυγμούς γίνονται αυτά. Ειδικά για τους νέους που είναι άπειροι και με αυθορμητισμό. Το συμβάν έληξε σε πέντε λεπτά».

Το καλοκαίρι ο Δημήτρης Ποδαράς επισήμανε πως ο Πρωτέας πρέπει να εξασφαλίσει συντομότερα την παραμονή, κινείται η ομάδα προς αυτήν την κατεύθυνση; «Σίγουρα κινείται προς τα εκεί. Είναι το πρώτο που σκεφτόμαστε. Να ξεμπερδέψουμε με την παραμονή όσο γρηγορότερα γίνεται, οι περισσότερες ομάδες αυτό κυνηγούν. Όταν εξασφαλίσεις τον στόχο, παίζεις πιο άνετα και απελευθερωμένα, χωρίς άγχος. Έτσι όπως είναι και το πρωτάθλημα ειδικά… Πολύ αμφίρροπο μέχρι στιγμής, έχουμε δει αρκετά διπλά σε τέσσερις αγωνιστικές. Έχουμε μια πολύ δυναμική και νεανική ομάδα με παιδιά από τις ακαδημίες. Χθες έπαιξαν τρεις 17χρονοι.. δεν είναι λίγοι. Φυσικά υπάρχουν οι εμπειρότεροι όπως ο Βαρδαβάς, ο Τοπάλης και ο Αγγέλοπουλος, και είμαστε και εμείς οι 25άρηδες. Θέλουμε να καθιερωθούμε στην Β’ Εθνική».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ