21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Ατσάλινο διπλό» του Χολαργού

Ο Χολαργός πανηγύρισε πολύ σπουδαία νίκη μέσα στην έδρα της Κύμης με 66-57, χάρη στην εξαιρετική του άμυνα.

Με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα οι νεοφώτιστοι έχουν ρεκόρ 3-5 έπειτα από οκτώ αγώνες, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν μόλις μία νίκη κι επτά ήττες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Από την αρχή του αγώνα φάνηκε ότι ο στόχος του Άρη Λυκογιάννη ήταν να κυλήσει η αναμέτρηση σε αργό τέμπο και να μην επιτρέψει στην Κύμη να βρει ρυθμό στην επίθεσή της. Στο 10' ο φωτεινός πίνακας του κλειστού «Τάσος Καμπούρης» έγραφε 14-17. 

Παρόμοιο τέμπο και στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι «έσφιξαν» ακόμα περισσότερο την άμυνά τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχτούν σε δέκα λεπτά μόλις δέκα πόντους και να ξεφύγουν με 34-24 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η διαφορά μάλιστα έφτασε και τους 15 πόντους στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου (28-43), αλλά σε αυτό το σημείο οι παίκτες του Ισίδωρου Κουτσού έβγαλαν αντίδραση και κατάφεραν να ξαναμπούν στο... κόλπο μειώνοντας σε 46-51 στο 30'.

Κι εκεί που έδειχναν όλα ότι θα ήταν ντέρμπι το τελευταίο δεκάλεπτο, ο Χολαργός ήταν εντυπωσιακός στην άμυνα και κατόρθωσε να μην απειληθεί πραγματικά παίρνοντας και τη σπουδαία νίκη με 66-57.

Ο ΝΕΟΣ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟΣ: Ο Γκάρι Τάλτον έδειξε στην πρώτη του συμμετοχή τους λόγους για τους οποίους αποκτήθηκε. Σημείωσε 14 πόντους και έμοιαζε σαν να παίζει από την αρχή του αγώνα. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Ζερμέιν Λοβ ο οποίος τελείωσε με 16 πόντους. Για τους ηττημένους ο Κρις Χόρτον ξεχώρισε με 17 πόντους και δέκα ριμπάουντ, αλλά δεν ήταν αρκετά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Χολαργός έπαιξε πολύ καλή άμυνα και κατάφερε να πάρει μία μεγάλη νίκη εξαιτίας της αστοχίας των γηπεδούχων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σούταραν μόλις με 32% (19/59). Παράλληλα ο Χολαργός κυριάρχησε στα ριμπάουντ με 41 έναντι 33, ενώ δεν κόστισαν τα πάρα πολλά λάθη (20).

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ