29.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Αταμάν: «Τα επιθετικά ριμπάουντ και ο Τουπάν»

Ο προπονητής της Αναντόλου Έφες, Εργκίν Αταμάν, έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη, στάθηκε ιδιαίτερα στα επιθετικά ριμπάουντ των «ερυθρόλευκων» και στον Άξελ Τουπάν, ενώ απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με τον Βασίλη Σπανούλη και την προσπάθειά του να τον αποκτήσει το καλοκαίρι.

«Ήταν ένα τυπικό, καλό παιχνίδι Ευρωλίγκας. Ο τραυματισμός του Μπομπουά μας άλλαξε τα σχέδια. Πιστεύαμε πως θα μπορούσε να παίξει. Έπρεπε να αλλάξουμε στραγητική στα τελευταία λεπτά. Αλλάξαμε τα πάντα και ξεκινήσαμε το παιχνίδι σε πολύ χαμηλό τέμπο. Δεν μπορούσαμε να βρούμε το ρυθμό μας. Με κάποιες αλλαγές βρήκαμε ισορροπία και επιστρέψαμε στο παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο πήγαμε καλύτερα, αλλά τα 18 επιθετικά ριμπάουντ που «δώσαμε» ήταν το κλειδί για την ήττα μας στα τελευταία λεπτά. Και ο Τουπάν σήμερα έκανε ένα εξαριετικό παχινίδι. Έχει 5-6 πόντους μέσο όρο και σήμερα έβαλε 19 με κάποια απίστευτα τρίποντα με άμυνα. Τα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα κάναμε λάθη με τον Μίτσιτς και χάσαμε βολές και ο Ολυμπιακός νίκησε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό».

Σε ερώτηση για το αν ήταν κουρασμένος ο Μίτσιτς στο τέλος (έπαιξε 35’17’’) απάντησε θετικά και πρόσθεσε: «Με τον Μπομπουά εκτός ροτέισιον ήταν λογικό να παίξει πολύ. Αλλά όταν κουράζεσαι πρέπει να παίζεις πιο έξυπνα, να προστατεύσεις τον εαυτό σου στην επίθεση και αυτό μας στοίχισε».

Όταν ρωτήθηκε για το αν προσπαθησε να πάρει τον Σπανούλη στην Έφες στο καλοκαίρι απάντησε: «Φυσικά! Όπου κι αν ήμουν προσπαθούσα να πάρω τον Σπανούλη. Ερχόμασταν κοντά,  αλλά κάθε φορά προτιμούσε να μείνει στον Ολυμπιακό. Το σέβομαι, μου αρέσει και για μένα είναι ακόμη ένας από τους καλύτερους γκαρντ στη Ευρώπη και είναι ο  ηγέτης του Ολυμπιακού».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ