24 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Αταμάν: “Θα κάνουμε καθημερινές ατομικές προπονήσεις”

Ο προπονητής της Αναντολού Εφες, Αργκίν Αταμάν, μίλησε σε τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφορικά με την πολυπόθητη διακοπή του εγχώριου πρωταθλήματος, το χρονοδιάγραμμα που υπολογίζει ότι θα τηρηθεί για την επανέναρξη της Euroleague, όπως επίσης και για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει με τους παίκτες του το διάστημα της αγωνιστικής απραξίας. 

Αρχικά τόνισε: "Νομίζω ότι η απόφαση της αναβολής ήταν αναπόφευκτη. Βρίσκω την εν λόγω απόφαση πολύ σωστή. Για την ακρίβεια, οι παίκτες μου δεν μπορούσαν να αποδώσουν σωστά εξαιτίας της ψυχολογίας τους. Ήταν επίσης αντίθετο με τους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι. Νομίζω ότι τα προληπτικά μέτρα πάρθηκαν τη στιγμή που έπρεπε. Είμαστε όλοι προβληματισμένοι τώρα". 

Αναφορικά με την επανέναρξη της Euroleague: "Θέλουμε να σκεφτόμαστε αισιόδοξα, όμως δε νομίζω ότι η Euroleague θα επανεκκινήσει στις 10 Απριλίου. Κατά συνέπεια των διαφόρων περιορισμών που έχει εφαρμόσει κάθε χώρα, περιμένουμε πως θα ξεκινήσει ξανά το Μάιο και θα ολοκληρωθεί επιτυχώς στο τέλος Ιουνίου, όπως και το Champions League. Tόσο η διοργανώτρια αρχή όσο και οι ομάδες δούλευαν σκληρά μέχρι τη διακοπή της αγωνιστικής δράσης. Φυσικά και θέλουμε να ανταμειφθούμε για αυτή την προσπάθεια". 

Τέλος, μίλησε για τους τρόπους με τους οποίους σκοπεύει να κρατήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση αυτό το διάστημα: "Δεν είναι εφικτό να περιμένουμε ένα, ενά μισή μήνα και μετά να ξεκινήσουμε το τρέξιμο. Θα δώσουμε στους παίκτες ένα περιθώριο μέχρι την Κυριακή για να παρακολουθήσουμε την κατάσταση. Από εβδομάδα σε γκρουπ των 2 ή 3 ατόμων και χωρίς να υπάρχει συνωστισμός, ίσως κάνουμε κάποια προπονήσεις σε εξωτερικό χώρο.  Όσο μένουμε όλοι υγιείς, θα κάνουμε καθημερινές ατομικές προπονήσεις και κάθε παίκτης θα χρησιμοποιεί δικές του μπάλες. Θέλουμε να συνεχίσουμε με προπονήσεις διάρκειας 75-90 λεπτών. Η προπόνηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο σωματικά όσο και ψυχολικά. Το να καθόμαστε άπραγοι είναι τόσο κακό ψυχολογικά όσο και μια σωματική ενόχληση". 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ