17 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Αταμάν: «Δύσκολο να διαδεχθείς τον Ζέλικο, ακόμη κι αν είσαι ο Φιλ Τζάκσον»

Ο  Ζέλικο Ομπράντοβιτς καταφέρνει να λάμπει ήδη δια της απουσίας του, αφού το κενό που θα αφήσει την προσεχή σεζόν στα ευρωπαϊκά παρκέ θα είναι σίγουρα δυσαναπλήρωτο. Ο έταιρος μεγάλος προπονητής αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, Εργκίν Αταμάν, «έβγαλε το καπέλο» στον Σέρβο τεχνικό μετά την κλήρωση του τουρκικού πρωταθλήματος. 

Ο προπονητής της Αναντολού Εφές ρωτήθηκε για την Φενέρμπαχτσε και τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ που ανέλαβε πλέον τα ηνία και απάντησε:

«Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς την οδήγησε σε σπουδαίες επιτυχίες την τελευταία πενταετία, τόσο εντός όσο κι εκτός των τουρκικών συνόρων. Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ δεν έχει εμπειρία από διασυλλογικό επίπεδο στην Ευρώπη, θα δούμε πώς θα τα πάει. Δεν είναι εύκολο να διαδέχεσαι έναν θρύλο σαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ακόμη κι αν είσαι ο Φιλ Τζάκσον. Ωστόσο, η Φενέρ θα είναι και πάλι ο βασικός μας αντίπαλος στην Τουρκία και μία από τις υποψήφιες ομάδες για το Final 4 της Euroleague».

Σχετικά με την δική του ομάδα και το γεγονός πως δεν έκανε ηχηρές μεταγραφές και πολλές προσθαφαιρέσεις, ανέφερε:

«Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές, αλλά πρόκειται για μια ιστορία που αφήσαμε πέρυσι στη μέση. Θέλαμε οι περσινοί ήρωες της ιστορίας να είναι οι ίδιοι φέτος».

Τέλος, ο τεχνικός της Εφές, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του από τη μη ολοκλήρωση της σεζόν στην Euroleague, σε αντίθεση με το ΝΒΑ ή άλλες εγχώριες λίγκες (σε Ισπανία, Γερμανία και Ισραήλ αντίστοιχα).  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ