23.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αταμάν: «Δεν έχω χάσει ποτέ σε ευρωπαϊκό τελικό»

Στην πρώτη συμμετοχή της σε τελικό Ευρωλίγκας, στο Φάιναλ Φορ της Βιτόρια, η Εφές Αναντόλου θέλει να κατακτήσει και τον τίτλο. Τι δήλωσε ο αήττητος σε τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων, Εργκίν Αταμάν.

Το συγκρότημα της Κωνσταντινούπολης θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Κυριακή (19/05, 21.30) στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα», με τον 53χρονο τεχνικό να τονίζει: «Έχω παίξει σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς και δεν έχω χάσει κανέναν! Έχω κερδίσει το Eurocup, το Κύπελλο Σαπόρτα και το FIBA EuroChallenge. Με όλο το σεβασμό που τρέφω στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δεν με ενδιαφέρει απλώς να παίξω στον τελικό, θέλω να κατακτήσω το τρόπαιο. Υπάρχει πίεση και είναι δεδομένο. Η περσινή χρονιά ήταν ένα σοκ για τον οργανισμό, φέτος όμως κάναμε όλες τις στρατηγικές κινήσεις για να επιστρέψουμε. Φυσικά υπάρχει πίεση, κάθε παιχνίδι μας είναι σαν τελικός. Θέλουμε να κερδίσουμε».

Σε ερώτηση για την παρουσία του Βασίλιε Μίτσιτς, που έβαλε 25π. στον ημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσε, απάντησε: «Ο Μίτσιτς κάνει σπουδαία σεζόν. Όταν αρχίσαμε να "χτίζουμε" την ομάδα είχε ίδιο ρόλο με τη Ζάλγκιρις Κάουνας. Όταν επέστρεψε από τον τραυματισμό του ο Σέιν Λάρκιν είχε κάποια προβλήματα και άρχισε να δουλεύει σκληρά. Ταιριάζει στα συστήματά μας. Βελτιώνεται καθημερινά, παίζει καλά σε άμυνα και επίθεση, μπορεί να παίξει και ως "1" και "2". Είμαι χαρούμενος για αυτόν. Κάνει εξαιρετική χρονιά και μας έχει βοηθήσει να φθάσουμε σε αυτό το επίπεδο».

Η Εφές Αναντόλου έχει αγωνιστεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν σε Φάιναλ Φορ Ευρωλίγκας, αλλά τα μακρινά 2000 και 2001. «Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί είναι το πρώτο Φάιναλ Φορ για την ομάδα μου κι εμένα. Ολόκληρη τη χρονιά προσπαθήσαμε να παίξουμε διασκεδαστικό μπάσκετ και με τη Φενέρμπαχτσε κάναμε ένα τέλειο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το ίδιο και να το απολαύσουμε. Να το απολαύσει και ο κόσμος. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος κόουτς στην Ευρώπη, όπως και η Φενέρμπαχτσε η καλύτερη ομάδα. Είναι σαν τον Πόποβιτς με τους Σπερς! Εμείς φέτος παίζουμε όπως οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Ξέρουμε, όμως, πως και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι σαν τους Μιλγουόκι Μπακς και ο Ουίλ Κλάιμπερν παίζει όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο», πρόσθεσε ο Τούρκος προπονητής. Θα αναλύσουμε τον αντίπαλό μας και θα κάνουμε την προετοιμασία μας. Είναι ένας τελικός, δεν υπάρχει ξεχωριστή τακτική. Σίγουρα και οι δύο ομάδες θα δώσουν το 100%. Κάποιοι παίκτες θα είναι έτοιμοι και θα πάρουμε το τρόπαιο».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στη Βιτόρια, εξηγώντας: «Έχουμε τη στήριξη της πόλης, γιατί έχουμε τρεις παίκτες που έπαιζαν στην Μπασκόνια. Πιστεύω πως και οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε θα μας στηρίξουν. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός με εμάς και τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, αλλά όταν σηκώνεται η τούρκικη σημαία ψηλά όλοι είναι μαζί. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το τρόπαιο. Τρέφω μεγάλο σεβασμό στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, το επιτελείο και τους παίκτες της, αλλά είναι ο πρώτος μας τελικός και θα τον νικήσουμε».

Ο Σέιν Λάρκιν, από την πλευρά των παικτών, επικεντρώθηκε σε μια δήλωση του προπονητή του από τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την ήττα της Εφές Αναντόλου από τη Ρεάλ Μαδρίτης, πως μπορούν όχι απλώς να φθάσουν έως το Φάιναλ Φορ, αλλά και να κατακτήσουν τον τίτλο. «Δεν ήταν τρελό αυτό που είπε τότε ο κόουτς! Ίσα ίσα, μας έδωσε αυτοπεποίθηση. Πλέον, είμαστε μία νίκη μακριά από το να το πετύχουμε. Ο προπονητής μάς δίνει αυτοπεποίθηση, παίζουμε στο υψηλότερο επίπεδο και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει να συνεχίσει να πιστεύει ο ένας στον άλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 26άχρονος γκαρντ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ