19.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αταμάν: «Βιαστική η απόφαση της Ομοσπονδίας να διακόψει το πρωτάθλημα»

Η τουρκική ομοσπονδία αποφάσισε να διακόψει το πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητή και ο Εργκίν Αταμάν χαρακτήρισε αυτή την απόφαση βιαστική.

Πριν το ξέσπασμα της πανδημίας η Αναντόλου Εφές οδηγούσε την κούρσα στο πρωτάθλημα όμως η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των θυμάτων παρακίνησε την ομοσπονδία να διακόψει οριστική τη Λίγκα ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Όμως ο Εργκίν Αταμάν στάθηκε κατά αυτής της απόφασης σε συνέντςυξή του στο DHA λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η απόφαση της Ομοσπονδίας να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα στη χώρα μας και να κηρύξει άκυρη τη σεζόν ήταν βιαστική. Δεν δούλεψαν πάνω σε κάποιο πλάνο. Δεν κριτικάρω το γεγονός ότι δεν παίζουμε, αλλά το ότι η διαδικασία έγινε βιαστικά, χωρίς να δουλέψουμε πάνω σε ένα πλάνο.

Θα μπορούσαμε να πράξουμε όπως κάποιες άλλες χώρες της Ευρώπης και να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Δεν είναι καλό για το μπάσκετ της χώρας ότι οι ομάδες σταμάτησαν την επένδυσή τους έτσι απότομα, χωρίς κάποιο πλάνο» ενώ συνέχισε:

«Θέλω να τονίσω ξανά ότι η υγεία είναι πιο σημαντική από τα αθλήματα. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια με προσοχή και αυτοπεποίθηση σε όλους τους τομείς, ώστε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε την πανδημία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ