17.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑΣ Καρδίτσας : Με τόσα εντός έδρας πως να μην λογίζεται στα φαβορί

Όντας στην τέταρτη του χρονιά στην Α2 Ανδρών ο ΑΣ Καρδίτσας θεωρείται από τις πλέον έμπειρες ομάδες της κατηγορίας, και δεν αργεί η ώρα που θα αποτελέσουν την επόμενη Θεσσαλική ομάδα που θα κάνει το βήμα για την μεγάλη κατηγορία.

Με σταθερή και ικανή διοίκηση, με ένα γήπεδο υπερσύγχρονο και στολίδι η Καρδίτσα επανέρχεται στις υποχρεώσεις της, έχοντας αναγκαστεί να παίξει και τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της μακριά από την βάση της. Αιτία ήταν το σφοδρό χτύπημα του «Ιανού» στις 19 Σεπτέμβρη, το οποίο προκάλεσε ασύλληπτα προβλήματα στον νομό, αλλά και στο κλειστό γυμναστήριο του συλλόγου.

Ωστόσο, με απολογισμό 3-1 και με μια μεγάλη νίκη στην Πάτρα επί το Απόλλωνα, οι Θεσσαλοί έχουν τα φόντα και την ποιότητα να βρεθούν ψηλά, ενώ περιμένουν την τελευταία στιγμή να ενσωματωθεί και ο Μάριος Ματαλών, ο οποίος απουσίαζε από την μίνι προετοιμασία του Μάρτη.

Προπονητής : Ο Κώστας Κομποδιέτας έδωσε πέρυσι τις εξετάσεις του ως πρώτος προπονητής και πέτυχε. Το να διαδεχθεί κάποιος, και μάλιστα χωρίς προηγούμενη εμπειρία τον Γιάννη Τζήμα ήταν ένα ρίσκο, το οποίο ωστόσο κέρδισε και πλέον συνεχίζει το έργο του.

Έμψυχο δυναμικό : Η Καρδίτσα στηρίζεται κατά κόρον σε έμπειρους παίκτες, προσαρμόζοντας και νέο αίμα αρμονικά στις τάξεις της. Ηγέτης της είναι ο πολύπειρος Νίκος Κακλαμάνος (12,8 π., 34,8 % στο τρίποντο, 4,3 ασίστ) ο οποίος βρίσκεται για τέταρτη σεζόν στην ομάδα, ενώ στην θέση του πρώτου σκόρερ βρίσκουμε τον Γιάννη Βαβάτσικο (15 π., 6,3 ριμπ.). Ακολουθεί ο επίσης έμπειρος Μάριος Ματαλών (14,5 π., 6,5 ασίστ), ενώ στις θέσεις των ψηλών δεσπόζουν οι Θοδωρής Καρράς (9,8 π., 61,6 % δίπονοτ, 3,3 ριμπ.) και Νίκος Καλλές (7,4 π., 8,3 ριμπ.). Εξαιρετική και η παρουσία του Νίκου Παπαρέγκα με 8,8 πόντους και 7,8 ριμπάουντ.

Πρόβλεψη : Έμπειρή ομάδα και με παίκτες με παραστάσεις η Καρδίτσα, σίγουρα θα κυνηγήσει τις θέσεις που οδηγούν ψηλά, και θα προσπαθήσει αρχικά να βρίσκεται στην πεντάδα των πλέι οφς.

Για να δείτε τα αναλυτικά στατιστικά της Ελευθερούπολης πατήστε ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ