30.9 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ασύλληπτο buzzer beater, πέντε χρόνια μετά (vids+pics)

Από τα πλέον αναπάντεχα buzzer beater επιτεύχθηκαν στο σχολικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, με το Άρντσλεϊ να κατακτάει με απίθανο τρόπο το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ο παίκτης της ομάδας του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Τζούλιαν Μακ Γκάρβεϊ, επιστρατεύτηκε από την μπασκετική ομάδα του σχολείου του κι έμελλε να της χαρίσει τον τίτλο στην περιφέρεια 1 Class A, για πρώτη φορά στην εξηντάχρονη ιστορία της. Ο νεαρός παίκτης, που τελείωσε τον αγώνα με 11π., τέσσερις ασίστ, πέντε ριμπάουντ και ισάριθμα κλεψίματα, δεν πρόκειται να ακολουθήσει καριέρα στο μπάσκετ, καθώς προτιμάει το φούτμπολ. Αγωνίζεται στη θέση του κουόρτερμπακ και, μάλιστα, έχει ήδη εξασφαλίσει υποτροφία για το πανεπιστήμιο του Μάριστ, ασχέτως εάν παράλληλα «ξεμουδιάζει» με την πορτοκαλί μπάλα ανά χείρας.

Στο Άρντσλεϊ, εκεί στα προάστια της Νέας Υόρκης, θα τον θυμούνται για πάντα. Το σχολείο του επιβλήθηκε με 51-49 του Τάπαν Ζι χάρη σε δικό του, απίστευτο, buzzer beater τρίποντο και κατέκτησε το πρωτάθλημα της περιφέρειάς του. «Νομίζω πως με βοήθησε η προπόνησή μου ως κουόρτερμπακ», παραδέχθηκε ο ίδιος μετά το τέλος του συγκλονιστικού ματς στο κλειστό του πανεπιστημίου του Πέις, όπου φιλοξενήθηκε ο τελικός. Ο Τζούλιαν Μακ Γκάρβεϊ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης και παρότι δεν ενδιαφέρεται να γίνει μπασκετμπολίστας τόνισε: «Αυτή ήταν η κορυφαία στιγμή στη ζωή μου. Αυτό σημαίνει να είσαι παίκτης μπάσκετ στο λύκειο, αυτό είναι!».

Το καλάθι, με το οποίο το Τάπαν Ζι προηγήθηκε με έναν πόντο, νομίζοντας πως «κλείδωσε» την επικράτησή του.

Το απίστευτο buzzer beater του Τζούλιαν Μακ Γκάρβι και το... χάος που ακολούθησε στο κλειστό του Πέις...

https://www.youtube.com/watch?v=V0ekYTjRI0I

Ο Τζούλιαν Μακ Γκάρβι προπονείται στο αγαπημένο του άθλημα: το φούτμπολ…

Ακριβώς πέντε χρόνια πριν, στις 4 Μαρτίου του 2003, ένας άλλος κουόρτερμπακ, ο Καλίλ Έντνι, χάρισε στο Νιου Ροσέλ με εξίσου απίθανο τρόπο τη νίκη επί του Μάουντ Βέρνον και την κατάκτηση του τίτλου στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Θυμηθείτε, στο βίντεο που ακολουθεί, το τρομερό τρίποντό του…

https://www.youtube.com/watch?v=Hdim1msKiMQ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ