34.1 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Αστέρι στην εμπόλεμη ζώνη

Το Περιστέρι πήγε... αρματωμένο κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία και έφυγε από τον Γκαζιαντέπ με θρίαμβο 70-64 επί της τοπικής ομάδας για την πρεμιέρα του BCL, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην ευρωπαϊκή του επιστροφή . Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έδειξαν χαρακτήρα, ξεπέρασαν το πολύ άσχημο ξεκίνημα που είχαν στον αγώνα αλλά και την αντεπίθεση των γηπεδούχων στην τελευταία περίοδο.

Το παιχνίδι άργησε περίπου μισή ώρα να αρχίσει λόγω προβλήματος στο χρονόμετρο και το Περιστέρι... άργησε σχεδόν ένα δεκάλεπτο να μπει σε αυτό. Το 18-2 για τους Τούρκους στο 6' δείχνει την μουδιασμένη εκκίνηση της ελληνικής ομάδας, το 25-12 του δεκαλέπτου ήταν και... κολακευτικό, με τους Κρόφορντ και Χάγκινς να έχουν κάνει πάρτι.

Το Περιστέρι πίεσε στην άμυνα στην δεύτερη περίοδο, ο Σμιθ έδωσε ρυθμό ο Γκρέι μακρινό σουτ και ο Μόρισον λύσεις κοντά στα καλάθια, έτσι βρέθηκαν λύσεις, κόπηκε η φόρα των Τούρκων και στο ημίχρονο το Περιστέρι είχε μειώσει σε 42-36 και είχε ξαναμπεί για τα καλά στο παιχνίδι.

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έκαναν εντυπωσιακή αρχή και ανάλογο φινάλε στην τρίτη περίοδο. Με τον Γκρέι να σκοράρει οκτώ πόντους άρχισαν με σερί 10-0 και το σκορ στο 42-46, οι γηπεδούχοι με τον Γέλοβατς ισορρόπησαν και πέρασαν με 52-49 στο 28', αλλά ο Χάτσερ ήρθε ζεστός από τον πάγκο και το Περιστέρι με 7-0 σερί στο φινάλε έκλεισε την περίοδο προηγούμενο με 56-52.

Το Περιστέρι ξέφυγε και με 8 πόντους, 63-55 στο 32'30'', ένα νεκρό επιθετικό διάστημα έδωσε την ευκαιρία στην Γκαζιαντέπ να πλησιάσει σε 61-63, αλλά το φινάλε ήταν ελληνικό, με καλές άμυνες και ψύχραιμες επιλογές και έφερε την μεγάλη νίκη.

ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ: Το Περιστέρι είχε κατά διαστήματα διαφορετικούς ήρωες στο ματς, όμως, ο Στίβεν Γκρέι δικαιούται κάτι παραπάνω από τους Σμιθ και Σαλούστρο, αφού ήταν αυτός που σκόραρε τρίποντα τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν καθοριστικά, αφού και έβαλαν αρχικά την ομάδα του στο παιχνίδι και της έδωσαν σημαντικές διαφορές στην συνέχεια.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε μια εξωπραγματική για αγώνα μπάσκετ ισορροπία ευστοχίας αλλά και εκδηλωμένων προσπαθειών των δύο ομάδων, τα δύο παραπάνω τρίποντα του Περιστερίου, 8/25 έναντι 6/26 είναι το στοιχείο που έκανε την διαφορά.

  Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ