17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αστέρες λαμπροί τους οδηγούν (vids)

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Άντονι Ντέιβις ήταν και πάλι εκεί για να κάνουν τη δουλειά τους και να οδηγήσουν τους Λέικερς στη νίκη με 106-99 επί των Πίστονς στο L.A. Την πέμπτη συνεχόμενη μετά τα Χριστούγεννα. Ο ΛεΜπρόν σημείωσε ένα ακόμα τριπλ νταμπλ με 21 πόντους, 14 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Ήταν το 90ο της καριέρας του, το 9ο φέτος και το δεύτερο μέσα σε πέντε μέρες. Ο Ντέιβις είχε 24 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8 τάπες.

Γενικά οι Λέικερς έκαναν... πάρτι μέσα στη ρακέτα τους κόβοντας 20 σουτ των αντιπάλων τους. Εκτός από τις 8 τάπες του Ντέιβις, είχαν άλλες 6 ο Τζαβάλ ΜακΓκι και 5 ο Ντουάιτ Χάουαρντ! Κι αυτές οι 20 τάπες είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία των Λέικερς μετά τις 21 που έκαναν το 1982 σε έναν αγώνα με το Ντένβερ.

Παρ' όλα αυτά οι Λέικερς ζορίστηκαν πολύ για να κερδίσουν και χρειάστηκαν τη συμβολή του Άλεξ Καρούζο (13π.) στην αρχή της τελευταίας περιόδου και του Ντέιβις στο τέλος της για να "καθαρίσουν". Οι Πίστονς το πάλεψαν με τον Ντέρικ Ρόουζ να έχει 28 πόντους και τον Σβι Μίχαλιουκ 14.

Στο Λος Άντζελες οι Κλίπερς ξεπέρασαν γρήγορα το σοκ της ήττας τους από τους Γκρίζλις και νίκησαν με 135-132 τους Νικς σε ένα παιχνίδι όπου τρεις παίκτες τους έγραψαν ιστορία. Οι Μοντρζέλ Χάρελ (34π.), Λου Ουίλιαμς και Πολ Τζορτζ (από 32π. έκαστος) σκόραραν πάνω από 30 πόντους και για πρώτη φορά στα χρονικά τρεις παίκτες των Κλίπερς πέτυχαν κάτι τέτοιο. Χρειάστηκε να συμβεί αυτό για να νικήσουν τους Νικς, που ήταν πολύ μαχητικοί και είχαν τον Μάρκους Μόρις να πετυχαίνει ατομικό ρεκόρ με 38 πόντους και τον Αρ Τζέι Μπάρετ να προσθέτει άλλους 24.

Στο Μαϊάμι οι Χιτ δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα για να νικήσουν τους Μπλέιζερς με 122-111 και να πετύχουν τη 17η νίκη σε 18 εντός έδρας αγώνες ως τώρα. Ο Τζίμι Μπάτλερ έλειπε με πόνους στη μέση, όμως οι υπόλοιποι έκαναν καλή δουλειά με τον Γκόραν Ντράγκιτς να σκοράρει 29 πόντους και να μοιράζει 13 ασίστ και τον Μπαμ Αντεμπάγιο να βάζει άλλους 20 πόντους. Οι Μπλέιζερς δεν είχαν κι αυτοί τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, που ήταν άρρωστος, και πήραν 34 πόντους και 12 ασίστ από τον Ντάμιαν Λίλαρντ και 21 πόντους και 18 ριμπάουντ από τον πρώην παίκτη των Χιτ Χασάν Ουαιτσάιντ, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από το κοινό.

Στη Μινεσότα οι Τίμπεργουλφς νίκησαν τους Καβαλίερς με 118-103, αφού όμως πρώτα έχασαν μια διαφορά 25 πόντων, που είχαν πάρει στην τρίτη περίοδο. Ο Γκοργκί Ντένγκ με 22 πόντους και ο Σαμπάζ Ναπίερ με 21 πόντους ήταν σε καλή βραδιά και διαφύλαξαν τη νίκη, ενώ επέστρεψε μετά από τέσσερις αγώνες και ο Άντριου Ουίγκινς σκοράροντας 15 πόντους. Μόνος απών ήταν και πάλι, για 10ο συνεχόμενο αγώνα, ο Καρλ Άντονι Τάουνς. Από τους Καβαλίερς μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Ντάντε Έξουμ, που σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 28 πόντους. Δεν έπαιξε ο Κέβιν Λάβ, ενώ ο ρούκι Κέβιν Πόρτερ τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά και μάλλον θα μείνει για κάμποσο καιρό εκτός δράσης.

Στο Φίνιξ οι Γκρίζλις έκαναν ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι και 24 ώρες μετά τους Κλίπερς νίκησαν και τους Σανς με 121-114 πετυχαίνοντας την πέμπτη νίκη τους στα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους. Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια σκοράροντας 30 πόντους, ενώ ο Ντίλον Μπρουκς πρόσθεσε άλλους 19. Από τους Σανς ο Ντέβιν Μπούκερ σκόραρε 40 πόντους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ