23.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ασίστ… ζωής από τον Άρη (vid+pics)

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση και στην τρίτη εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος της ΚΑΕ Άρης, που διοργανώθηκε την Κυριακή (13/05) στο Αλεξάνδρειο.

Οι Θεσσαλονικείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας κι έδωσαν την καλύτερη… ασίστ, αυτής της ζωής. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Χάρης Παπαγεωργίου, βετεράνοι παίκτες που τίμησαν στο παρελθόν τη φανέλα της ομάδας όπως ο Βασίλης Λυπηρίδης, ο Δημήτρης Μπουσβάρος, ο Μίροσλαβ Ραΐσεβιτς και ο Σάββας Ηλιάδης, καθώς και η εφηβική και η παιδική ομάδα του Άρη, ενώ υπήρξε εκπροσώπηση και από το γυναικείο τμήμα. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η ΚΑΕ αποδεικνύεται πως δεν είναι μόνο μια ανώνυμη εταιρία, αλλά ένας αθλητικός οργανισμός. Εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί η Τράπεζα Αίματος και είναι η δεύτερη χρονιά που γίνεται αυτή η πρωτοβουλία. Θεωρώ πως η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή. Νομίζω πως ο Άρης αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την ευαισθησία του για το κοινωνικό σύνολο και τους συνανθρώπους μας», ανέφερε σχετικά ο Χάρης Παπαγεωργίου.

Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ομάδας μας και υπεύθυνος της αιμοδοσίας, Νίκος Κουκουλιάς, επεσήμανε: «Να ευχαριστήσω κατ’ αρχήν όλους όσοι ήρθαν για να δώσουν αίμα σήμερα (13/05). Αυτή την ημέρα, που είναι η γιορτή της μητέρας και πολλοί την αφιέρωσαν για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος που η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται. Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε την νοοτροπία του αιμοδότη κι αυτό είναι κάτι που θα συνεχιστεί από μόνο του και θα παγιωθεί. Άρα κάθε βήμα που κάνουμε, για εμένα, είναι πολύ σημαντικό. Ελπίζω να είμαστε γεροί του χρόνου να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή και να φθάσουμε σε ένα επίπεδο, ώστε αυτό να είναι κάτι σαν θεσμός ή μικρή γιορτή που θα συνδυάζει λίγο από μπάσκετ, λίγο από Άρη και πολύ βοήθεια στον συνάνθρωπο. Η αιμοδοσία είναι μια αφορμή, προκειμένου να κάνουμε έναν αδρό έλεγχο για την κατάσταση της υγείας μας και να πάρουμε και κάποιες συμβουλές από τους γιατρούς της αιμοδοσίας, οι οποίοι μας συμβουλεύουν τι πρέπει να ψάξουμε και πώς πρέπει να κινηθούμε. Δίνει ένα κίνητρο στον οργανισμό, ώστε να ανανεώσει κάποια κύτταρα του κι αυτό ένα ακόμα θετικό στοιχείο».

Συνεχίζοντας, εξήγησε: «Η αιμοδοσία δεν είναι κάτι ατομικό, είναι ομαδικό. Δεν μπορεί απλά ένας άνθρωπος να στήσει αυτή τη διαδικασία. Η σκέψη μέχρι την υλοποίηση, έχει αρκετά βήματα. Σε αυτό βοηθούν πολύ οι δημοσιογράφοι, το προσωπικό της ΚΑΕ στα γραφεία, οι χορηγοί και κυρίως ο κόσμος που έρχεται και δίνει το αίμα του. Σε όλους αυτούς ανήκει η προσπάθεια. Είναι κάτι, το οποίο δεν στέκεται στα στενά όρια μια ομάδας και ενός συλλόγου. Οι αιμοδότες έχουν προτεραιότητα στις δικές τους ανάγκες και σε αυτές των οικογενειών τους. Αυτό εξυπακούεται. Έρχονται σε συνεννόηση με την ΚΑΕ Άρης και με εμένα προσωπικά και εξυπηρετούνται οι ανάγκες, αρκεί να υπάρχουν αποθέματα. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε αποθέματα. Επίσης, όποιος δεν μπόρεσε να έρθει σήμερα (13/05) για κάποιους λόγος, αλλά είναι διατεθειμένος να δώσει αίμα, μπορεί να το προσφέρει σε οποιοδήποτε αιμοδοσία της Ελλάδας για λογαριασμό της ΚΑΕ. Υπάρχει ένας αριθμός μητρώου, ο οποίος είναι διαθέσιμος από την ΚΑΕ, ο “13448”. Αναφέρει τον συγκεκριμένο αριθμό κι έτσι ενισχύει την Τράπεζα Αίματος της ΚΑΕ Άρης».

Ο παλαίμαχος Βασίλης Λυπηρίδης, από την πλευρά του, υποστήριξε: «Καλούμε όλους τους Αρειανούς να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Ο Άρης, έτσι όπως τον έζησα εγώ εκείνα τα χρόνια, δεν ήταν μόνο αθλητικό, ήταν και κοινωνικό φαινόμενο. Ένωσε όλους τους Έλληνες γύρω από έναν αθλητικό στόχο. Έτσι πιστεύω πως μπορεί να λειτουργεί και τώρα σε κοινωνικό επίπεδο και να αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες».

Δηλώσεις έκανε και ο Μίροσλαβ Ραΐτσεβιτς: «Ήρθαμε να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Θαυμάζω τους ανθρώπους που δίνουν αίμα και σήμερα (13/05) ήρθαμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Κάθε άνθρωπος που δίνει αίμα βοηθάει συνανθρώπους του σε δύσκολες καταστάσεις κι αυτό σημαίνει ζωή. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που είμαστε εδώ όλοι μαζί για να σώσουμε όσες πιο πολλές ζωές μπορούμε».

https://www.youtube.com/watch?v=M4ffzWKJtX8

Φωτ. από την ΚΑΕ Άρης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ