25.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Αρχηγός ξανά ο Γιάννης (vids)

O Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Λεμπρόν Τζέιμς θα είναι και πάλι οι αρχηγοί σε Ανατολή και Δύση στο All Star Game του ΝΒΑ που θα γίνει φέτος στο Σικάγο.

Ο 25άχρονος γκαρντ/φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς αναδείχθηκε πρώτος στην ψηφοφορία από τους παίκτες των ομάδων της Ανατολής κι έτσι για δεύτερη διαδοχική χρονιά θα είναι αρχηγός. Θα πάρει μέρος για τέταρτη φορά στη μεγάλη γιορτή του «μαγικού κόσμου». Συνολικά, συγκέντρωσε 5.902.286 ψήφους και τον πέρασαν μόνο ο «βασιλιάς» με 6.275.459 ψήφους, ο οποίος θα είναι αρχηγός στη Δύση, και ο Λούκα Ντόντσιτς με 6.111.735 ψήφους.

https://www.youtube.com/watch?v=ZrLuCrQZY7I

Στη βασική πεντάδα συμπεριλήφθηκαν ακόμα οι Κέμπα Ουόκερ (Μπόστον Σέλτικς), Τρέι Γιανγκ (Ατλάντα Χοκς), Πασκάλ Σιάκαμ (Τορόντο Ράπτορς) και Τζόελ Εμπίντ (Φιλαδέλφεια Σίξερς) από την Ανατολή και από τη Δύση ο Σλοβένος γκαρντ/φόργουορντ των Ντάλας Μάβερικς, ο συμπαίκτης του σούπερ σταρ των Καλιφορνέζων Άντονι Ντέιβις ο οποίος ήταν συνολικά τρίτος στην ψηφοφορία με 5.813.769 ψήφους και οι Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον Ρόκετς), Καουάι Λέοναρντ (Λος Άντζελες Κλίπερς). Ο Έλληνας διεθνής και ο Λεμπρόν Τζέιμς θα επιλέξουν, μέσω ντραφτ, ποιους παίκτες επιθυμούν να στελεχώσουν τις ομάδες τους. Ο Φρανκ Βόγκελ θα είναι σίγουρα προπονητής στη Δύση, απομένει να δούμε ποια ομάδα θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην Ανατολή, ώστε να στείλει τον τεχνικό της στην άκρη του πάγκου της ομάδας του «Greek Freak». Θυμίζουμε πως ο προπονητής του στα «ελάφια», Μάικ Μπουντενχόλζερ, δεν μπορεί να πάρει το χρίσμα, αφού το έκανε πέρυσι.

https://www.youtube.com/watch?v=WAqQPHNmCVo

Ο 35άχρονος φόργουορντ των Λος Άντζελες Λέικερς θα πάρει μέρος για 16η φορά σε All Star Game, ανεβαίνοντας τρίτος στη σχετική λίστα των συμμετοχών. Πρώτος είναι ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, με δεκαεννέα παρουσίες, και τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Κόμπι Μπράιαντ με δεκαοκτώ. Την πρώτη δεκαπεντάδα κλείνουν οι Τιμ Ντάνκαν, Κέβιν Γκαρνέτ και Σακίλ Ο’Νιλ από δεκαπέντε παρουσίες και οι Μάικλ Τζόρνταν, Καρλ Μαλόουν, Ντιρκ Νοβίτσκι και Τζέρι Ουέστ από δεκατέσσερις.

https://www.youtube.com/watch?v=-a4r1M5CQnM

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας καθορίστηκε σε ποσοστό 50% από τους φιλάθλους, κατά 25% από τους παίκτες και κατά 25% από τους δημοσιογράφους. Οι αναπληρωματικοί θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και θα προκύψουν μέσω ψηφοφορίας των προπονητών. Το φετινό All Star Game θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου στο «United Center» και θα είναι το 69ο στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο αγώνας θα φιλοξενηθεί για τρίτη φορά στην πόλη, αλλά για πρώτη στο εν λόγω κλειστό, αφού τις προηγούμενες δύο φορές είχε λάβει χώρα στο «Chicago Stadium» (1973 και 1988).

Η ψηφοφορία του κοινού:
Ανατολή: Γκαρντ 
Ανατολή: Φόργουορντ/σέντερ
Δύση: Γκαρντ
Δύση: Φόργουορντ/σέντερ

 

https://www.youtube.com/watch?v=cpmvfmZl4AU



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ