23.3 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Αρνητικό ρεκόρ 16,5 χρόνων για τα ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού δεν θα μείνει στην ιστορία για το θέαμα και την ποιότητα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνολική επίδοση των 133 πόντων των δύο ομάδων, είναι η χαμηλότερη από το ματς της περιόδου 2000-2001 όταν είχαν σημειώσει 131 (56-75). Στα 12 ματς με γηπεδούχο την “ένωση” και στα 16,5 χρόνια που μεσολάβησαν, η επιθετική επίδοση των δύο αντιπάλων ήταν μεγαλύτερη της σημερινής.

 

Ο Ολυμπιακός, σε ένα παιχνίδι γενικά με χαμηλά ποσοστά, είχε μόλις 5/22 τρίποντα (22,72%) που δεν είναι ωστόσο η χειρότερη φετινή του επίδοση. Είχε 4/19 (21,05%) στο ματς της Ρόδου με τον Κολοσσό.

 

*Οι ερυθρόλευκοι είχαν για 5ο εκτός έδρας παιχνίδι μετά από εκείνα με Δόξα, ΠΑΟΚ, Κύμη και Παναθηναϊκό 23 αμυντικά ριμπάουντ ισοφαρίζοντας τη χειρότερη εκτός έδρας επίδοση τους.

 

*Καθοριστική για την επικράτηση των πρωταθλητών ήταν η 3η περίοδος στη διάρκεια της οποίας κράτησαν την ΑΕΚ στους 10 πόντους. Έτσι ισοφάρισαν την καλύτερη εκτός έδρας επίδοση τους σε ένα δεκάλεπτο καθώς το ίδιο παθητικό είχαν στο 1ο με τον Κόροιβο και επίσης στο 1ο με το Λαύριο.

 

*Ήταν το 3ο εκτός έδρας παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός δέχτηκε τέσσερα τρίποντα (4/21), στη χαμηλότερη σχετική επίδοση. Τόσα είχαν σημειώσει επίσης ο ΠΑΟΚ και ο Κολοσσός αμφότεροι με 4/17.

 

 

Η ΑΕΚ υποχρεώθηκε στην πρώτη εντός έδρας ήττα της στο Πρωτάθλημα σημειώνοντας επίσης μια σειρά αρνητικών επιδόσεων...

 

*Οι 63 πόντοι είναι η χειρότερη επίδοση της στις 21 αγωνιστικές. Είχε 65 στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο ενώ η προηγούμενη χειρότερη εντός έδρας ήταν εκείνη των 71 πόντων κόντρα στην Κύμη.

 

*Αρνητικό ρεκόρ για τα τα 11 εντός έδρας παιχνίδια της “ένωσης” είναι το 46,15% με το οποίο σούταρε στα δίποντα (18/39). Το προηγούμενο ήταν κόντρα στον ΠΑΟΚ (18/36).

 

*Τα τέσσερα εύστοχα τρίποντα αποτελούν αρνητικό ρεκόρ περιόδου για την ΑΕΚ που είχε πέντε κόντρα στον ΠΑΟΚ επίσης στο ΟΑΚΑ.

 

*Αρνητικό ρεκόρ περιόδου για την “ένωση” συνιστούν και τα 16 λάθη της. Είχε από 14 στα εντός έδρας ματς με Λαύριο, Απόλλωνα και στα εκτός έδρας ματς με Απόλλωνα και Παναθηναϊκό.

 

*12 ασίστ καταγράφηκαν στην στατιστική της ΑΕΚ, στη χαμηλότερη εντός έδρας επίδοση της. Η προηγούμενη ήταν κόντρα στον ΠΑΟΚ με τον οποίο είχε 13.

 

*10 πόντους είχε η ΑΕΚ στην τρίτη περίοδο στη χειρότερη επίδοση της συνολικά στο Πρωτάθλημα. Είχε 11 στη 2η περίοδο του εκτός έδρας παιχνιδιού με τον Απόλλωνα.

 

*Η ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά από εννιά εντός έδρας παιχνίδια επέτρεψε στον αντίπαλο της και για δεύτερη μόλις φορά στο ΟΑΚΑ -η πρώτη ήταν με το Ρέθυμνο- να ανανεώσει διψήφιο αριθμό επιθέσεων με ριμπάουντ (10)

 

*Στατιστικά το σημερινό ήταν το χειρότερο εντός έδρας παιχνίδι της “ένωσης”, βάσει του ranking και με διαφορά από το προηγούμενο. Είχε 58 βαθμούς ενώ ο προηγούμενος χαμηλότερος αριθμός της ήταν κόντρα στην Κύμη με 78.

 

Στον αντίποδα η ΑΕΚ είχε 15/17 βολές. Αυτό το 88,23% είναι η κορυφαία εντός έδρας επίδοση της στη φετινή Basket League. Είχε δύο φορές 87,5%, με τον Απόλλωνα (14/16) και τα Τρικαλα (28/32).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ