16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αρμάνι – Μπάγερν: Ο Σίλντς έσπασε τα κοντέρ και την κατάρα 29 ετών (vids+pics)

Η Αρμάνι Μιλάνο θα βρεθεί στο Final 4 της Euroleague μετά από 29 ολόκληρα χρόνια! Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα επικράτησε με 92-89 της Μπάγερν Μονάχου στο Game 5, εν πολλοίς χάρις στη σπουδαία εμφάνιση του Σαβόν Σίλντς, ο οποίος έκανε νέο career-high με 34 πόντους (5/6 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 11/12 βολές), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα αλλά και 2 λάθη σε 30 αγωνιστικά λεπτά, φτάνοντας τους 41 βαθμούς στην αξιολόγηση! 

Η προϊστορία επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά, αφού τόσο η Μπάγερν, όσο και η Ρεάλ νωρίτερα κόντρα στην Εφές, δεν κατάφεραν να γίνουν οι πρώτες ομάδες που θα επιστρέψουν από το 2-0. 

Στην Κολωνία, οι Λομβαρδοί θα κληθούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα, αν θέλουν να φτάσουν μέχρι τον μεγάλο τελικό και να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. 

Στο «Mediolanum Forum» βρέθηκε και ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής ομάδας Τζόρτζιο Αρμάνι, αλλά και ο Λουίς Σκόλα, που ήθελε να δει από κοντά την πρώην ομάδα του. 

Η μέγιστη τιμή της διαφοράς έφτασε στο +17 για τους γηπεδούχους στο 28'. Ένα λεπτό και δεκαοκτώ δεύτερα πριν την κόρνα της λήξης η Αρμάνι ήταν μπροστά με 12 πόντους (91-79), αλλά κινδύνευσε με ολική κατάρρευση, με τη Μπάγερν να βάζει 10 πόντους σε λεπτό και να πλησιάζει στο καλάθι (91-89) με 14" να απομένουν στο χρονόμετρο. Ο Κάιλ Χάινς έπαιξε μια καθοριστική άμυνα (ενώ ακόμα είχε 12 πόντους και 7 ριμπάουντ), σταματώντας με τάπα τον Ουέιν Μπόλντουιν και «κλείδωσε» έτσι τη νίκη της ομάδας του. Ο Σιλντς έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα», με μία εύστοχη βολή. 

«Παίξαμε καταπληκτικά για 39 λεπτά και στο τελευταίο λεπτό κάναμε όλα όσα δεν έπρεπε. Αυτό το λεπτό συμβολίζει το φόβο της νίκης. Αλλά ήταν μόνο ένα λεπτό απέναντι σε μια Μπάγερν που ήταν εξαιρετική όλη τη σεζόν. Το πιο σημαντικό πράγμα από την πρόκριση στο Final 4 είναι την επόμενη σεζόν να είμαστε ξανά στα πλέι οφς. Πρέπει να γίνουμε ομάδα που θα παίζει εκεί κάθε χρόνο, αυτός είναι ο στόχος» ανέφερε ο Ετόρε Μεσίνα, που κράτησε χαμηλό προφίλ ενόψει της φάσης της διοργάνωσης. 

Οι Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αρμάνι Μιλάνο) και Κάιλ Χάινς (Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αρμάνι Μιλάνο) μπήκαν στη λίστα των παικτών που θα βρεθούν σε Final 4 με τρεις διαφορετικές ομάδες. Παράλληλα, ο Χάινς έγινε ο πρώτος Αμερικανός παίκτης που θα βρεθεί σε Final 4 για 9η φορά! Ο Χάινς προσπέρασε τον Τζέι Αρ Χόλντεν που είχε συνολικά 8 παρουσίες σε Final 4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής, δισυλλογικής διοργάνωσης. 

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 50-40, 72-58, 92-89

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ