20.3 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Αρμάνι Μιλάνο με ολίγο από Κοέλιο

Η Αρμάνι Μιλάνο προσγειώθηκε στην Αθήνα, έχοντας ήδη αποκλειστεί από την επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Για τον Παναθηναϊκό πάλι, ο σημερινός αγώνας έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς το θετικό αποτέλεσμα είναι το μοναδικό που βλέπει μπροστά του. Και το μοναδικό που χρειάζεται από την αποψινή (21.15, Novasports2) αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, για την 27η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να σφραγίσει την παρουσία του στους προημιτελικούς της Ευρωλίγκας από αυτή την αγωνιστική. Αρκεί λίγο να... εναρμονιστεί το σύμπαν σε τρία-τέσσερα γήπεδα και να το θέλει πραγματικά πολύ ο ίδιος που λέει και ο Πάουλο ο Κοέλιο: Να νικήσει ο ίδιος, να νικήσει η Μπασκόνια και να χάσουν οι Νταρουσάφακα και Ζαλγκίρις Κάουνας. Εύκολα πράγματα.

Το νούμερο ένα ζητούμενο

Ανεξάρτητα από τις επιταγές του σύμπαντος, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να καθαρίσει πρώτα τη δική του μπουγάδα. Είναι καλύτερη ομάδα από την Αρμάνι Μιλάνο, αλλά θα πρέπει να το δείξει και στο παρκέ, όπως μας αρέσει να λέμε συχνά πυκνά. Είναι το επόμενο βήμα που θα πρέπει να κάνει προς τη σωστή κατεύθυνση στην οποία βρίσκεται. Σ’ αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι παίκτες, ακόμη και αυτοί που αντιμετώπισαν προβληματάκια τις τελευταίες μέρες όπως ο Γιάννης Μπουρούσης (ίωση) ή ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (κάταγμα στο ρινικό οστό), οι οποίοι απουσίασαν από τις τελευταίες προπονήσεις.

Απέναντι σε αυτόν που τον έστειλε στον Παναθηναϊκό

Ιδιαίτερο θα είναι το παιχνίδι για τον Τζέιμς Γκιστ. Ο λόγος; Ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο. Ο Γιάσμιν Ρέπεσα ήταν αυτός που το 2012 είχε ξεκαθαρίσει πως δεν ήθελε τον Αμερικάνο φόργουορντ στην Ουνικάχα Μάλαγα στην οποία βρισκόταν τότε, προτίμησε τον Άντι Πάνκο και μάλλον έκανε τη μεγαλύτερη χάρη των τελευταίων ετών στον Παναθηναϊκό.

Ο Γκιστ έμεινε, έδεσε με  την ομάδα, όλοι έχουν να πουν μόνο καλά λόγια γι’ αυτόν και πλέον με τον Κροάτη τεχνικό βρίσκονται μόνο ως αντίπαλοι! Μαζί του τότε στην ισπανική ομάδα ήταν και οι Κρούνοσλαβ Σίμον και Ζόραν Ντράγκιτς (τραυματίας).

Οι εκλεκτές συγγένειες βρίσκουν κι εδώ τη θέση τους. Γιάννης Μπουρούσης και Αντώνης Φώτσης, μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα αντιμετωπίσουν μία ακόμη... πρώην τους. Και οι δύο Έλληνες διεθνείς έχουν φορές τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο. Ο Μάντας Καλνιέτις και οι Νικ Καλάθης ήταν συμπαίκτες στη Λοκομοτίβ Κούμπαν, κατακτώντας τη σεζόν 2012-13 το Eurocup.

O Αουντού Αμπάς και ο Τζέιμς Φελντέιν ήταν συμπαίκτες στην Καντού. Ο Κέι Σι Ρίβερς έπαιξε για τον Ρέπεσα στην Μπενετόν Τρεβίζο το 2009-10. Και φυσικά υπάρχει και ο Μίροσλαβ Ραντούλισα, ο Σέρβος σέντερ, ο οποίος μόλις πέρυσι αγωνιζόταν με τα πράσινα.

Το χθες

Η προϊστορία δείχνει ξεκάθαρα... πράσινο, καθώς ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο 8-3 και είχε πάρει τη νίκη και στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στην Ιταλία (72-86) με τον Μάικ Τζέιμς να έχει 19 πόντους και 7 ριμπάουντ και τον Νικ Καλάθη να συνδράμει με 16 πόντους και 6 ασίστ. Ο Τζαμέλ ΜακΛιν ήταν αυτός που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στο «τριφύλλι» με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Και στατιστικά έχουμε

Αυτή την αγωνιστική η κόντρα Γιάννη Μπουρούση-Φελίπε Ρέγες ξεκινά από το μηδέν. Συγκατοικούν στην κορυφή των κορφαίων ριμπάουντερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα με 1.570. Έχει το ξεχωριστό της ενδιαφέρον αυτή η αναμέτρηση και θα συνεχίσουμε να την παρακολουθούμε.

Ο Μπουρούσης ανεβαίνει και σε μια άλλη στατιστική κατηγορία, καθώς είναι 12ος σκόρερ της διοργάνωσης με 2.374 πόντους. Μια θέση πιο ψηλά βρίσκεται ο Τζέι Αρ Χόλντεν με 2.388 και στη 10η θέση βρίσκεται ένας εν ενεργεία παίκτης, ο Παούλιους Γιανκούνας της Ζαλγκίρις Κάουνας με 2.422.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ