23.5 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Αρμάνι Μιλάνο και Αναντόλου Έφες: Πώς προκρίνονται στα play offs

Η Μπαρτσελόνα (21-8) έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στα play offs της Ευρωλίγκας. Δύο ακόμη ομάδες μπορεί να τσεκάρουν το εισιτήριό τους την 30η αγωνιστική: Η Αναντόλου Έφες και η Αρμάνι Μιλάνο, οι οποίες βρίσκονται στο 19-10 και στη δεύτερη θέση βαθμολογίας.

Η Αναντόλου Έφες παρά το όχι και τόσο καλό της ξεκίνημα στη σεζόν (ήταν στο 8-9 και στην 11η θέση στις 31 Δεκεμβρίου) βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της κατάταξης με 11 νίκες σε 12 αγώνες. Στους τελευταίους έξι αγώνες της έχει νικήσει με μια διαφορά 25.3 πόντων κατά μέσο όρο. Στα τελευταία της πέντε παιχνίδια στην κανονική περίοδο τα τέσσερα είναι εκτός έδρας και με ομάδες που διεκδικούν θέση στα play offs. Σήμερα πάντως, μπορεί να κάνει το επόμενο αν νικήσει την Μπάγερν και ταυτόχρονα ηττηθούν οι Μπασκόνια, Βαλένθια και Ζαλγκίρις Κάουνας.

Η Αρμάνι Μιλάνο δεν έκανε κι αυτή το ξεκίνημα που θα ήθελε, αλλά όπως και η Έφες με το νέο έτος μπήκε σε καλύτερο… φεγγάρι, πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες και πιο σταθερές της σεζόν στην Ευρωλίγκα. Η βελτίωσή της έγινε πιο σταδιακά σε σχέση με αυτή της Έφες. Την 1η Ιανουαρίου βρισκόταν στην 8η θέση με ρεκόρ 9-7, αλλά έχει μετρήσει από τότε 10 νίκες σε 13 αγώνες. Στα πρώτα 16 παιχνίδια της σεζόν είχε μέσο όρο 81.7 πόντους και δεχόταν 80.5. Στα επόμενα 13, όλα μέσα στο 2021, είχε μέσο όρο περίπου ίδιο στην επίθεση (81.6), αλλά δέχεται 74.7 ανά αγώνα.

Οι Μιλανέζοι προκρίνονται αν:

*Νικήσουν την Μπαρτσελόνα και ηττηθούν οι Μπασκόνια και Βαλένθια.

*Νικήσουν την Μπαρτσελόνα και ηττηθούν οι Μπασκόνια και Μπάγερν.

*Νικήσουν την Μπαρτσελόνα και ηττηθούν οι Μπασκόνια, Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρμπαχτσε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ