20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Αρμάνι-Ερ. Αστέρας 79-62: Επέστρεψε στις νίκες με Σίλντς (pics,vids)

Με μια εκπληκτική πρώτη περίοδο, που προηγήθηκε μέχρι και με 18 πόντους διαφορά η Αρμάνι δεν κοίταξε ποτέ πίσω της και επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα με 79-62, στο Mediolanum Forum. Ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μιλάνου, ήταν ο Σέϊβον Σίλντς με 18 πόντους, ο Τρόι Ντάνιελς είχε 12 (3 τριπ.) ενώ ο Ντίνος Μήτογλου είχε 9 πόντους και 3 ριμπάουντ. Στον αντίποδα για τους Σέρβους, προσπάθησε o Λούκα Μίτροβιτς, ήταν εντυπωσιακός με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ, αλλά δεν ήταν αρκετός. Οι Ιταλοί έφτασαν τις 6 νίκες στη διοργάνωση και βρίσκονται στην δεύτερη θέση, ενώ για τον Αστέρα αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ήττα του. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν συγκεντρωμένοι στην αναμέτρηση, προηγήθηκαν με 13-0, με τον Ερυθρό να ευστοχεί για πρώτη φορά μετά 6:30 λεπτά αγώνα. Οι Ιταλοί ευστόχησαν σε 5 τρίποντα στην πρώτη περίοδο και έκλεισαν το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 24-6. Ο Αστέρας μείωσε τη διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο, με 7 σερί πόντους του Ογκνιεν Ντόμπριτς, την έριξε στους 11. Ο Ντίνος Μήτογλου όμως με 6 δικούς του πόντους (9 πόντους, 3 ριμπάουντ 1ο ημ.) κράτησε σταθερή τη διαφορά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 43-27. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να γυρίσουν, έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφια νούμερα, η Αρμάνι όμως πάλι βρήκε λύσεις με τους Ντάνιελς και Σίλντς, με το δεκάλεπτο να κλείνει με 62-50. Οι Ιταλοί έλεγξαν το ρυθμό στην τελευταία περίοδο, δεν άφησαν τον Αστέρα να επιστρέψει στην αναμέτρηση και κάπως έτσι έφτασαν στη νίκη σε έναν αγώνα που δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ: Τρόι Ντάνιελς. Ο Αμερικανός γκάρντ ήρθε απο το NBA με σκοπό να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά, δηλαδή να σουτάρει. Κάθε φορά που οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να γυρίσουν το ματς αυτός ήταν εκεί με ένα κρίσιμο τρίποντο να αποκλείει κάθε ελπίδα ανατροπής.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ομάδα του Μιλάνου έβαλε 11 τρίποντα (39%) 7 παραπάνω απο τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ μοίρασε και 20 τελικές πάσες, συνδυασμός που αναμφίβολα συντέλεσε στη νίκη. 

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ