19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Αρκούδα με… χαρακτήρα

Αν και βρέθηκε να χάνει ακόμα και με διαφορές 16 πόντων στο πρώτο ημίχρονο, η ΤΣΣΚΑ αντέδρασε σαν πρωταθλήτρια και διατήρησε αλώβητη την έδρα της στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας νικώντας την πολύ καλή Αρμάνι Μιλάνο με 93-84. Η ιταλική ομάδα κρατά την εμφάνιση που έκανε στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα και η οποία αφήνει πολλές υποσχέσεις για το ότι δεν θα είναι φέτος σάκος του μποξ για όλους, όπως ήταν πέρυσι, αλλά θα διεκδικήσει πράγματα μέσα στη σεζόν.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στο Μιλάνο, που μπήκε με φούρια στο παρκέ και έδειξε αποφασισμένο να κάνει την έκπληξη με το καλημέρα της σεζόν. Με το δίδυμο Γκάουντλοκ-Θίοντορ να δίνουν ξέφρενο ρυθμό στην περιφέρεια και τον Μίτσοφ να "εκτελεί" από μακριά, η ιταλική ομάδα αιφνιδίασε την ΤΣΣΚΑ και μόλις στο 7' βρέθηκε να προηγείται με 24-10. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έδειχναν μπλοκαρισμένοι και ανήμποροι να βρουν λύσεις στην απέναντι άμυνα, την ώρα που το Μιλάνο βρήκε στο πρόσωπο του Γκουντάιτις έναν ψηλό που κέρδιζε πολλές μάχες μέσα στη ρακέτα. 

Στο 15' το Μιλάνο ήταν μπροστά με 40-26, η ΤΣΣΚΑ στα επόμενα τρία λεπτά μείωσε 41-35 χάρη σε ένα ξέσπασμα του Σέρχιο Ροντρίγκεθ, αλλά η ιταλική ομάδα έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με διψήφια διαφορά, καθώς ο Γκάουντλοκ φρόντισε γι' αυτό (48-38).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, το σκηνικό άλλαξε. Η ΤΣΣΚΑ πίεσε περισσότερο στην άμυνα, προκαλώντας ασφυξία στο Μιλάνο, ενώ στην επίθεση το τρίγωνο Ροντρίγκεθ-Χίγκινς-Κλάιμπερν εκτελούσε αλύπητα. Με σερί 13-2 η ρωσική ομάδα πέρασε μπροστά στο 25' με 51-50 και από εκεί και πέρα έγινε... αίμα και άμμος. Ο Γκάουντλοκ κράτησε για ένα διάστημα το Μιλάνο στο παιχνίδι, μαζί με τον πάντα θετικό Γκουντάιτις, ωστόσο στην τελευταία περίοδο η ΤΣΣΚΑ εξαπέλυσε την τελική αντεπίθεσή της. Ο Ντε Κολό ανέβηκε κι αυτός και βοήθησε πολύ, όμως το πιο κρίσιμο σουτ του αγώνα έβαλε ο Λέο Βέστερμαν. Ο Γάλλος ευστόχησε στο 35' σε τρίποντο με το οποίο η ΤΣΣΚΑ ολοκλήρωσε ένα νέο σερί 13-2, με το οποίο προηγήθηκε 80-72 και δεν κοίταξε ξανά πίσω της. Το Μιλάνο δεν είχε άλλες δυνάμεις για να επιστρέψει, έτσι η ρωσική ομάδα πήρε τη νίκη και απέφυγε τις εκπλήξεις.

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ: Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου του αγώνα, διότι ήταν αυτός που κράτησε όρθια την ΤΣΣΚΑ στο εφιαλτικό γι' αυτήν πρώτο ημίχρονο, κι αυτός που σάλπισε την αντεπίθεση του δευτέρου ημιχρόνου. Σκόραρε 20 πόντους και μοίρασε 4 ασίστ. Θα ήταν άδικο, ωστόσο να μην αναφέρουμε τη συνεισφορά που είχαν στην ανατροπή τόσο ο Κόρι Χίγκινς (21 πόντοι), όσο και ο Ουίλ Κλάιμπερν, ο οποίος τελείωσε με double double (15π., 12ρ.)

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με δεδομένο ότι οι δύο ομάδες είχαν ίδιο αριθμό λαθών (από 12 έκαστη) και το Μιλάνο σούταρε με λίγο καλύτερο ποσοστό εντός παιδιάς (55% έναντι 52%), τη διαφορά για την ΤΣΣΚΑ έκαναν οι σχεδόν δέκα παραπάνω επιθέσεις που επιχείρησε, εκμεταλλευόμενη εν πολλοίς τα πέντε παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ που κέρδισε (13 έναντι 8).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ