19 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Αριθμοί και ρεκόρ της 20ής αγωνιστικής

Η 20ή αγωνιστική της Basket League μπήκε στα βιβλία χωρίς εκπλήξεις αλλά με αρκετά ξεχωριστά επιτεύγματα και ρεκόρ. Το basketa.gr τα συγκέντρωσε και σας τα παρουσιάζει…

 

Καταρχήν για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα του περσινού Πρωταθλήματος, τον τίτλο του πολυτιμότερου μοιράστηκαν τρεις παίκτες. Κλάντον, Γκότσερ και Ρέλεφορντ είχαν από 29 βαθμούς στο ranking και πήραν 1/3 του άτυπου αυτού ατομικού τίτλου. Κάτι ανάλογο έγινε πέρσι στην 1η αγωνιστική όταν Λοτζέσκι με τον Ολυμπιακό, Μαυροειδής με την Κηφισιά και Κεμπ με την Καβάλα είχαν από 25 βαθμούς.

 

Επίσης, δεν υπήρξε ούτε ένας παίκτης στα επτά παιχνίδια με «double-double». Σαλούστρος, Σίνγκλετον και Γιανγκ έφτασαν σε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ, όχι όμως και πόντων.

 

Ο Μάντζαρης πέρασε τον Μπουρούση

Στην 9η θέση της λίστας των παικτών του Ολυμπιακού με τα περισσότερα παιχνίδια στην Basket League, ανέβηκε χθες ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο διεθνής γκαρντ που διανύει την 6η σεζόν του στο ΣΕΦ, έφτασε τα 163 ματς Πρωταθλήματος με τα ερυθρόλευκα και ξεπέρασε κατά ένα τον Γιάννη Μπουρούση.

 

Ακόμη, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με τις δύο τάπες που μοίρασε, έφτασε τις 44 και «έπιασε» στην 4η θέση των κορυφαίων, ξένων μπλοκέρ της ιστορίας των ερυθρόλευκων τον αείμνηστο Ρόι Τάρπλεϊ.

 

Ο Μπουρούσης και ο Ζουρπένκο

Οι παλιότεροι θα θυμούνται τον Ανατόλι Ζουρπένκο το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του οποίου ήταν τα κοψίματα. Ο Γιάννης Μπουρούσης κόβοντας δύο αντίπαλα σουτ στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη, έφτασε τις 209 τάπες καριέρας και τον ξεπέρασε κατά ένα.

 

 

Ο καλύτερος «Βάσκος»

Έψαχνε καιρό μία καλή εμφάνιση ο Κώστας Βασιλειάδης μετά τον τραυματισμό του και την έκανε στην Πάτρα, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ απέναντι στον Προμηθέα με τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις του σε τρίποντα (5/7) και ranking (25).

 

 

Ρεκορ καριέρας ο Κλάντον

Ο Αμερικανός σέντερ του ΠΑΟΚ έκανε κόντρα στα Τρίκαλα το πιο παραγωγικό στατιστικά παιχνίδι του βάσει του ranking, αφού είχε 29 βαθμούς δύο περισσότερους από το προηγούμενο ρεκόρ του (είχε 27 εκτός έδρας με το Λαύριο και εντός έδρας με τη Δόξα Λευκάδας). Παράλληλα σημείωσε ρεκόρ καριέρας με τους 20 πόντους του, αφού το προηγούμενο ήταν οι 18 κόντρα στον Ολυμπιακό.

 

Στο ίδιο παιχνίδι με τους 17 πόντους του, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έφτασε τους 1.000 στην Basket League, 982 εκ των οποίων τους σημείωσε με τον ΠΑΟΚ.

 

 

Τετραπλό επίτευγμα για τον Ξανθόπουλο

Σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες «σκαρφάλωσε» ο Βασίλης Ξανθόπουλος, δύο συνολικά στην Basket League και άλλες δύο στον Άρη.

 

*Μπήκε στην πρώτη 25άδα της λίστας των παικτών με τα περισσότερα ματς στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα φτάνοντας τα 335 και προσπερνώντας τον Μάκη Νικολαίδη.

 

*Με τα δύο κλεψίματα του, έγινε ο 8ος «κλέφτης» στην ιστορία της Basket League αφού ξεπέρασε τον Άγγελο Κορωνιό (412) ενώ είναι θέμα χρόνου να βρεθεί στην 6η θέση της ίδιας λίστας δεδομένου ότι μπροστά του είναι ο Νίκος Χατζής με 414 και ο Μιχάλης Πελεκάνος με 415.

 

*Ο έμπειρος γκαρντ επίσης με αυτά τα δύο κλεψίματα, έφτασε τα 81 με τον Άρη και έγινε ο 8ος της σχετικής λίστας, προσπερνώντας κατά ένα τον Γιώργο Φλώρο που έπαιξε για μία πενταετία (1996-2001) με τα κίτρινα.

 

*Τέλος ο Ξανθόπουλος με τη μία ασίστ που έδωσε, έφτασε τις 144 με τον Άρη, προσπέρασε τον Ντομινίκ Ουότερς (143) και «έπιασε» στην 9η θέση τον Σπύρο Μούρτο.

 

 

Ο τρίποντος Γεωργαλής

Πέραν του ότι το ματς στη Λευκάδα ήταν το 300ό του Κολοσσού στην Basket League –το basketa.gr ανέδειξε και παρουσίασε το επίτευγμα την προηγούμενη εβδομάδα- προέκυψε ένα ρεκόρ για τον αρχηγό των Ρόδιων.

 

Ο Γιάννης Γεωργαλλής με το μοναδικό του τρίποντο, έφτασε τα 82 με τον Κολοσσό και έγινε ο 3ος της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Σωτήρη Μανωλόπουλο.

 

 

Τα έξτρα κίνητρα του Μπάρλοου

Κόντρα στον ΠΑΟΚ και υπό το βλέμμα του πατέρα του Κεν, ο Κέλσεϊ έκανε τη 2η πιο παραγωγική εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα με 25 πόντους (είχε 28 κόντρα στον Παναθηναϊκό) ενώ σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τα 10 εύστοχα σουτ εντός παιδιάς (7 δίποντα και 3 τρίποντα).

 

 

Στους ρυθμούς του Γκότσερ

Ο Κόροιβος έκανε βήμα παραμονής με την επικράτηση επί του Απόλλωνα, αποτέλεσμα που πιστώνεται σε ένα σημαντικό ποσοστό ο Τόντρικ Γκότσερ. Πέραν του ότι αναδείχτηκε MVP για 2η φορά (έχει και την κορυφαία φετινή επίδοση με 39 βαθμούς στο ranking), ο Αμερικανός ξεπέρασε για τρίτη φορά τους 20 πόντους (είχε 29 με τα Τρίκαλα εντός έδρας και 23 με τον Προμηθέα εκτός έδρας).

 

Είναι μία από τις αποκαλύψεις του φετινού Πρωταθλήματος με μέσους όρους 13,2 πόντων, 5,6 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ και 1,5 κλεψιμάτων.

 

Κρητικός καταιγισμός τριπόντων

Τα τρίποντα έκαναν ευκολότερη τη ζωή του Ρεθύμνου κόντρα στην Κύμη, αφού οι γηπεδούχοι είχαν 16/27. Η επίδοση των 16 εύστοχων σουτ πίσω από τα 6,75 είναι η κορυφαία φετινή –υπήρξαν πέντε ομάδες με 15- αλλά παράλληλα αποτελεί ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης της τελευταίας διετίας. Την ίδια είχε σημειώσει στις 19 Μαρτίου 2016 ο Κολοσσός στο εντός έδρας παιχνίδι του με την Καβάλα.

 

Ένα μεγάλο μερίδιο αυτού του ρεκόρ ανήκει στον Τόρλιν Φιτζπάτρικ που σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση έχοντας 5/5 τρίποντα. Πριν το απόγευμα του Σαββάτου το ρεκόρ μοιράζονταν Ουέλς, Γεωργαλλής, Πάντερ, Λαρεντζάκης και Σταρκς που είχαν από 4/4.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ