21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αρης – Κολοσσός 81-85: Ο Μομίροφ «βομβάρδισε» το… στέκι του Κολοσσού (vid)

Ο Κολοσσός έχει κάνει... στέκι του το ΑΛεξάνδρειο από το οποίο σήμερα έφυγε νικητής για 5η συνεχόμενη χρονιά! Το 85-81 επί του Αρη ήρθε δίκαια, μάλλον άνετα και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον 22χρονο Σέρβο χαρισματικό σουτέρ Στέφαν Μομίροφ. Αυτός βέβαια είχε και πολλούς συμπαραστάτες, με Σον Μίλερ και Βασίλη Ξανθόπουλο στην πρώτη γραμμή, αντίθετα από τον Αρη που περίμενε τα πάντα από τον Ολι Χάνλαν. Νίκη... χρυσάφι μπορεί να αποδειχθεί αυτή για τους Ροδίτες, αφού αμφότεροι οι αντίπαλοι είναι στις ομάδες που περιμένουν αφαίρεση βαθμών μετά την ετυμηγορία της ΕΕΑ. 

Ο Αρης έκανε καλύτερη εκκίνηση στον αγώνα και προηγήθηκε με 16-8 καθοδηγούμενος από τον Ολι Χάνλαν, αλλά ο Κολοσσός σύντομα έφερε το ματς στα μέτρα του. Με τον Βασίλη Ξανθόπουλο σε ρόλο «μαέστρου» και συνολικά καλή άμυνα, οι Ροδίτες προσπέρασαν και με 32-29 και το ημίχρονο βρήκε τον Αρη μπροστά με βραχεία κεφαλή, 39-38

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν... πάρτι του Κολοσσού. Με τον Μομίροφ να «βομβαρδίζει» από μακριά και τον Μίλερ να είναι ανίκητος από κοντά, ταυτόχρονα με την άμυνα να οδηγεί τον Αρη σε τυχαίες επιθέσεις, οι Ροδίτες έχτισαν σταδιακά μια διαφορά την οποία πήγαν σε διψήφια τιμή και την κράτησαν μέχρι το 57-67 του δεκαλέπτου. 

Ο Αρης έπαιξε το χαρτί της πιεστικής άμυνας στην τελική ευθεία και ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Στο 37' πλησίασε στο 69-73, με τον Κάουαν να έχει συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι, αλλά ο Κολοσσός ήταν πολύ ψύχραιμος και μεθοδικός για να αφήσει αυτό το παιχνίδι να ξεφύγει από τα χέρια του.

ΛΑΒΡΑΚΙ: Θέλει τόλμη να εμπιστευτείς τη μία θέση ξένου σε έναν 22χρονο Σέρβο. Ο Ηλίας Καντζούρης το έκανε με τον Στέφαν Μομίροφ και δικαιώνεται από νωρίς με τον νεαρό να εδραιώνεται ως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς σουτέρ του πρωταθλήματος και να δίνει μεγάλες ανέσεις στον Κολοσσό.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Κολοσσός τελείωσε το ματς με 19 ασίστ και ο Αρης με 6! Σαφέστατο δείγμα του οργανωμένου παιχνιδιού των νικητών και του απόλυτου επιθετικού μπλοκαρίσματος του Αρη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

glomex-player data-integration-id="eexbs1hkl0oy5ul" data-playlist-id="v-cf0x6bxtwm6h-se" data-width="588" data-height="330">



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ