18.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αρης και ΠΑΟΚ καίγονται για νίκες

Ιδιαίτερα αμφίρροπα παιχνίδια που αναμένεται να έχουν μεγάλο σασπένς περιλαμβάνει η 12η αγωνιστική της Baslet League.
Το μεγάλο ενδιαφέρον είναι στη Θεσσαλονίκη όπου οι άλλοτε κραταιοί Αρης και ΠΑΟΚ βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις, σε αυτές του υποβιβασμού (!) και φιλοξενούν δύσκολους αντιπάλους.
Στο Αλεξάνδρειο ο Αρης, μόνος τελευταίος στο βαθμολογικό πίνακα με καταστροφικές ήττες από Ρέθυμνο και Πανιώνιο πέραν της φυσιολογικής απο την ΑΕΚ, «καίγεται» για βαθμούς την ώρα που το Λαύριο μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ θέλει να πάρει τους 2 βαθμούς και από τον Αρη.
Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν κάνει το 4/4 ως γηπεδούχοι με νίκες που μάλιστα σημειώθηκαν με διψήφιες διαφορές. Ευρύτερη όλων εκείνη της περιόδου 2016-17 όταν ο Άρης νίκησε με 98-77 (Καββαδάς 20π, 9/9δ, Κάμινγκς και Ζάρας 17 – Μπολντς 14, Γκρέι 14).

Ο Άρης είναι η τέταρτη ομάδα στη διαδρομή του Μίλαν Μιλόσεβιτς στην Ελλάδα. Η τελευταία από αυτές, πριν τη μετακόμιση του στη Θεσσαλονίκη, ήταν το Λαύριο που θα αντιμετωπίσει σήμερα.
Ο Βόσνιος είχε στη σεζόν που πέρασε 11,7 πόντους και 5,3 ριμπάουντ ανά αγώνα. Σε απόλυτους αριθμούς βρίσκεται στην πρώτη 10άδα των ιστορικών λιστών της ομάδας της λαυρεωτικής σε εύστοχες βολές, εύστοχα δίποντα και ριμπάουντ.

Στη γειτονική Πυλαία ο ΠΑΟΚ που κατρακύλησε μετά τις τρεις διαδοχικές ήττες από Πανιώνιο, ΑΕΚ και Λαύριο θέλει μια μεγάλη νίκη επί του Προμηθέα που από την πλευρά του ψάχνει το “διπλό” για να παραμείνει στη δεύτερη θέση.

Αν και αυτή είναι μόλις η τέταρτη χρονιά του Προμηθέα στην Basket League, η ιστορία των αγώνων με τον ΠΑΟΚ έχει φτάσει σε διψήφιο αριθμό συναντήσεων αφού οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν στα πλέι οφ τόσο της προπέρσινης όσο και της περσινής σεζόν, με τις δύο ομάδες να μετρούν από μία κερδισμένη σειρά. Ο ΠΑΟΚ εκείνη των μικρών τελικών του 2018 και ο Προμηθέας των προημιτελικών του 2019.

Σε σύνολο 11 αγώνων ο ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα μιας νίκης, αφού έχει έξι έναντι πέντε του Προμηθέα ενώ έχει νικήσει στα τρία από τα πέντε εντός έδρας παιχνίδια του

Ένας παίκτης του ΠΑΟΚ και δύο του Προμηθέα έχουν παρελθόν στο σημερινό τους αντίπαλο. Ο Ζήσης Σαρικοπουλος από την πλευρά της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν μέλος του Προμηθέα της σεζόν 2016-17, της πρώτης της αχαϊκής ομάδας στην Basket League .

Από την πλευρά του Προμηθέα, Λεωνίδας Κασελάκης και Δημήτρης Κατσίβελης επιστρέφουν για μία ακόμη φορά ως αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο “παλατάκι”. Ο πρώτος πέρασε μία διετία στα ασπρόμαυρα (2012-14) μετρώντας 63 παιχνίδια Πρωταθλήματος που τον τοποθετούν μέσα στην πρώτη 35άδα της σχετικής λίστας. Ο δεύτερος αγωνίστηκε στον Δικέφαλο στην περίοδο 2017-18 πριν μετακομίσει στην Πάτρα.

Στη Ρόδο ο Κολοσσός θέλει επιτέλους να χαμογελάσει σε εντός έδρας παιχνίδια (καθώς έχει αρκετές ήττες στην νέα του έδρα) αλλά και το Περιστέρι βρίσκεται στα ύψη μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Απόλυτη ισορροπία αναδεικνύουν οι 10 αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων στο πλαίσιο του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Αμφότερες μετρούν από πέντε νίκες, τέσσερις εντός και μία εκτός έδρας.
Στα ματς της Ρόδου ο Κολοσσός μετρούσε 4/4 νίκες μέχρι την περσινή σεζόν όταν το Περιστέρι νίκησε 84-77

Αν και στα δύο χρόνια που πέρασε στη Ρόδο, ο Κολοσσός αγωνιζόταν ακόμη στο “Βενετόκλειο”, ο Χρήστος Σαλούστρος ξέρει τα κατατόπια. Στη διετία 2015-17 έπαιξε σε 41 παιχνίδια Πρωταθλήματος (23ος της σχετικής λίστας) με 291 πόντους (26ος) και 224 ριμπάουντ (7ος).
“Κυανόλευκο” παρελθόν έχει και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος αφού πέρασε στη Ρόδο τη σεζόν 2016-17 -συμπαίκτης δηλαδή και πάλι με τον Σαλούστρο- έχοντας μέσους όρους 8,3 πόντων, 5,8 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
Πέραν όμως των δύο διεθνών φόργουορντ, ένα ακόμη μέλος της ομάδας του Περιστερίου έχει συνδέσει την καριέρα του με τον Κολοσσό. Είναι ο προπονητής της ομάδας Νίκος Παπανικολόπουλος που αγωνίστηκε στη Ρόδο στη σεζόν 2008-09 μετρώντας 24 συμμετοχές Πρωταθλήματος με 221 πόντους και 40 ασίστ.

Ο Ιωνικός Νικαίας φιλοξενεί τον Πανιώνιο στο Σοφία Μπεφόν του Φαλήρου, γήπεδο όπου αποτελεί την έδρα και των δύο ομάδων !
Όπως και με όλες τις άλλες παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ, η τελευταία φορά που διασταυρώθηκαν οι δρόμοι του Ιωνικού με τον Πανιώνιο στη μεγάλη κατηγορία, ήταν πριν από 22 χρόνια. Ήταν στη σεζόν 1986-87 όταν η ομάδα της Νέας Σμύρνης σημείωσε δύο άνετες νίκες επί εκείνης της Νίκαιας. Με 90-68 στην έδρα του Ιωνικού και με 114-88 στη Νέα Σμύρνη.
Ιδιαίτερο παιχνίδι για τον άσο του Ιωνικού Νικαίας Μάριο Μπατή που άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στον Πανιώνιο έχοντας φορέσει οχτώ χρόνια τη φανέλα του.
Ο 39χρονος γκαρντ άρχισε να παίζει στην Basket League με τους “κυανέρυθρους” στη σεζόν 1999-2000, στα 19 του δηλαδή χρόνια. Έμεινε στην πλατεία μέχρι το 2003 και επέστρεψε το 2010 για να περάσει εκεί μία ακόμη τετραετία.
Στις δύο αυτές θητείες μέτρησε 173 παιχνίδια Πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο 862 πόντους και 301 ασίστ.
Στη Λήμνο ο Ηφαιστος υποδέχεται τον Ηρακλή με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο του Γηραιού να επιστρέφει αυτή τη φορά ως αντίπαλος στο νησί αφού πέρυσι έπαιζε στην ομάδα του συνονόματου του κόουτς.
Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός φιλλοξενει το Ρέθυμνο και η Λάρισα την ΑΕΚ με το Τριφύλλι και την Ενωση να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου

Καλλιθέας 15.30 Κολοσσός Ρόδου-Περιστέρι (BL Show ERT Sports / ERT Play 1)

Ν. Σαμαράς 15.30 Ήφαιστος Λήμνου-Ηρακλής (BL Show ERT Sports / ERT Play 2)

Αλεξάνδρειο 15.45 Άρης-Λαύριο (BL Show ERT Sports / ERT Play 3)
Σοφία Μπεφόν 15.45 Ιωνικός Ν.-Πανιώνιος (BL Show ERT Sports / ERT Play 4)

ΠΑΟΚ 17.45 ΠΑΟΚ-Προμηθέας Πάτρας (ERT Sports)

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

ΟΑΚΑ 17.00 Παναθηναϊκός-Ρέθυμνο (Cosmote sports 4)

Νεάπολης 19.15 Λάρισα-ΑΕΚ (ERT Sports)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ