31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Αργησε και βρέθηκε… στα σκοινιά (vid)

Ο Ολυμπιακός έχασε χρόνο, βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 17 πόντους από την Εφές, ξύπνησε αργά με ηγέτη τον Σπανούλη, έφτασε στο σουτ, αλλά έχασε με 64-60 και πλέον είναι πίσω με 2-1 στη σειρά και με την πλάτη στον τοίχο. Το μόνο αισιόδοξο μήνυμα ήταν ότι ίσως στην χειρότερη φετινή του εμφάνιση έφτασε σε απόσταση βολής, όμως, τα προβλήματα που εμφάνισε στο παρκέ πλέον πρέπει να διορθωθούν άμεσα.

Ο Ολυμπιακός άρχισε "μουδιασμένος" επιθετικά το παιχνίδι, αλλά είχε αμυντικό ρυθμό και το 6-1 στο 3' έδειχνε εκατέρωθεν προθέσεις. Ο Σπανούλης είχε ζωντάνια, όμως, έκανε και 4 λάθη στο δεκάλεπτο το οποίο έληξε με 14-17 αφού οι "ερυθρόλευκοι" βγάζοντας από τον ρυθμό της την Εφές, σταδιακά βρήκαν επιθετικές λύσεις κυρίως κοντά στο καλάθι.

Το 16-23 στο 13' δικαιολογούσε χαμόγελα, αλλά το μπλακ άουτ που ακολούθησε ήταν ανεξήγητο. Ο Περάσοβιτς "φόρτωσε" τη ρακέτα του, οι αθλητικοί του παίκτες έμοιαζαν πιο φρέσκοι και η Εφές με σερί 17-4 μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, προηγήθηκε με 33-27 έχοντας αφήσει τον Ολυμπιακό στο απελπιστικό 5/17 δίποντα! Το πρόβλημα ήταν εμφανώς επιθετικά τα 4-9 λάθη επέκτειναν το κακό και ο Ολυμπιακός είχε θέματα να λύσει.

Στο 22' η Εφές πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά, 37-27 που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός παρέμενε άποντος. Το... κακό επεκτάθηκε στα 4' με το σκορ να φτάνει στο 41-27 μέχρι να έρθει ένα τρίποντο από τον Παπανικολάου, όμως, η Εφές είχε κυριαρχήσει απόλυτα και το 45-30 στο 25' ήρθε φυσιολογικά.

Το δεκάλεπτο έληξε με 51-37, με την Εφές να κυριαρχεί πλήρως επί ενός Ολυμπιακού που έμοιαζε παραδομένος έχοντας φτάσει και τα 14 λάθη έναντι μόλις 3 των γηπεδούχων.

Το "σοκ" που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός του το έδωσε ο Παπαπέτρου που μετέδωσε ενέργεια στην ομάδα και στις δύο μεριές του γηπέδου, έβαλε και πόντους και στο 35' έριξε μετά από ώρα την διαφορά σε μονοψήφια τιμή, 53-45 δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε πατήσει στα πόδια του, η Εφές περιορίσττηκε σε εκτός λογικής τρίποντα και το 53-49 στο 36' προμήνυε θρίλερ

Ο Σπανούλης πήρε την κατάσταση πάνω του, ο Ολυμπιακός πλησίασε στο 57-54 στο 38'30'', έπαιξε καλή άμυνα, αλλά στην εκπνοή από μακριά ο Ντάνστον έκανε το 59-54. Ξανά Σπανούλης για τρεις στα 53'', μέσα και 59-57. Χαμένο αμυντικό ριμπάουντ σε "σκοτωμένη" επίθεση της Εφές, το μάζεψε ο Χάνεϊκατ και 61-57, αλλά ένα ακόμα απίστευτο τρίποντο του Σπανούλη,61-60 στα 19''!!

Φάουλ για βολές στον Ερτέλ, μέσα και οι δύο και 63-60 στα 16''. Ο Σπανούλης κατέβασε, πήγε για το τρίποντο της ισοφάρισης, αλλά αυτό.. παραήταν και το ματς χάθηκε.

ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και ο Μπράιαν Ντάνστον έχει... βρει και τα κάνει. Ο Αμερικανός σέντερ "σκότωσε" για δεύτερη φορά σε τρία ματς τον Ολυμπιακό με μια πληθωρική παρουσία, με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ και συνολική κυριαρχία μέσα στις ρακέτες.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα 17 άθη του Ολυμπιακού έναντι 4 της Εφές δείχνουν την... τρικυμία των "ερυθρόλευκων" στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Τα 12/32 δίποντά τους, επικυρώνουν αυτή την εικόνα και τελικά το περίεργο μάλλον ήταν ότι έφτασε στο τέλος σε απόσταση βολής απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε ότι δεν έχει καθαρό μυαλό στα κρίσιμα.

Δείτε τα στατιστικά του αγών ΕΔΩ.

Τα highlights του Game 3:

https://www.youtube.com/watch?v=ZlbX3ItLzkw

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ