20.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αργεντινή: Πριγκιόνι για κόουτς

Στην Αργεντινή αναζητούν τον αντικαταστάτη του Σέρχιο Ερνάντες, ο οποίος αποχώρησε από τον πάγκο της Εθνικής Ανδρών, και δυνατά για τη θέση «παίζει» ο Πάμπλο Πριγκιόνι.

Στα 44 του ο παλαίμαχος γκαρντ ακολουθεί πλέον καριέρα προπονητή. Ξεκίνησε την πορεία του ως τεχνικός το 2017 από την Μπασκόνια, ως πρώτος προπονητής, κι εν συνεχεία εργάστηκε ως βοηθός στους Μπρούκλιν Νετς (2018-2019) και τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς (2019-σήμερα). Πλέον, μαζί με το Νέστορ Γκαρσία φέρεται να είναι οι βασικοί υποψήφιοι για να κοουτσάρουν την Αργεντινή στις επόμενες διοργανώσεις της, αρχής γενομένης από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Ο Πάμπλο Πριγκιόνι έχει γράψει τη δική του ιστορία ως παίκτης στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, έχοντας κατακτήσει μεταξύ άλλων το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Ο έτερος υποψήφιος είναι 56 ετών κι έχει κάτσει, στο παρελθόν, στον πάγκο των Εθνικών Βενεζουέλας, Ουρουγουάης, Δομινικανής Δημοκρατίας, αλλά και της ομάδας της πατρίδας του ως βοηθός. Τελευταία ομάδα του, σε διασυλλογικό επίπεδο, είναι η Σαν Λορέντζο, στην οποία βρίσκεται από πέρυσι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ