25.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Αρέσουν οι Ουόριορς στον Σίλβερ, όχι η αναμονή

Η κυριαρχία των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς δεν ενοχλεί τον Άνταμ Σίλβερ, ίσα ίσα που τους προτρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν -πάντα εντός νομίμων ορίων- ώστε να την εδραιώσουν.

Οι «πολεμιστές» κατέκτησαν φέτος το τρίτο πρωτάθλημά τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πάνε για ακόμα έναν τίτλο τη νέα αγωνιστική περίοδο, εάν κρίνει κανείς από τις έως τώρα μεταγραφικές κινήσεις του. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τους κατηγορούν για αθέμιτο ανταγωνισμό, ειδικά από τη στιγμή που υπογράφουν παίκτες… μισοτιμής, οι οποίοι «χαρίζουν» χρήματα με την ελπίδα να στεφθούν πρωταθλητές. Ο κομισάριος του ΝΒΑ, όμως, έχει άλλη άποψη.

Όπως τόνισε, από το Λας Βέγκας όπου βρίσκεται για το ετήσιο ραντεβού των ομάδων: «Δεν βρίσκομαι εδώ για να πω πως έχουμε πρόβλημα. Λατρεύω το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε τώρα. Μπορούμε, όμως, να αναπτύξουμε ένα καλύτερο σύστημα. Μάθαμε από κάθε επιτυχημένη συμφωνία, δοκιμάσαμε νέα πράγματα, κάναμε προβλέψεις για το πώς θα δουλέψουν το σάλαρι καπ και οι εξαιρέσεις. Διαθέτουμε οικονομολόγους που δουλεύουν πάνω στα ζητήματα, αλλά δεν υπάρχει η τέλεια επιστήμη για να μπορέσει να προβλέψει τις συμπεριφορές των ομάδων και των πραγμάτων που αλλάζουν διαρκώς στις αγορές. Δεν νομίζω απαραίτητα πως είναι κακή η απόλυτη κυριαρχία των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Μπορούμε, πάντως, να αναπτύξουμε ένα νέο σύστημα. Θέλω να είμαι σαφής. Με το υπάρχον σύστημα θέλουμε σαν τρελοί να βλέπουμε τις ομάδες να ανταγωνίζονται. Νομίζω, λοιπόν, πως οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ευρισκόμενοι εντός του κάδρου των συμφωνιών, πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν καλύτερο για να αυξήσουν την κυριαρχία τους».

Ο Άνταμ Σίλβερ δείχνει, επίσης, διατεθειμένος να καταργήσει τον υποχρεωτικό ένα χρόνο αναμονής μετά το λύκειο για να εισαχθεί ένας παίκτης στο ντραφτ. Αν και μέχρι τώρα έδειχνε να προτιμάει ως ηλικία εισαγωγής στο ΝΒΑ τα 20 χρόνια, αντί τα 19 που ισχύουν τώρα, κατά πώς φαίνεται άλλαξε άποψη. Με τη στάση του και τις δηλώσεις του, τον τελευταίο καιρό, δείχνει θετικός στην προοπτική να μπορούν οι παίκτες να συμπεριληφθούν απευθείας μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο στη διαδικασία του ντραφτ, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν ένα χρόνο. «Σύμφωνα με τη δική μου οπτική είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτήν την αλλαγή. Δεν είναι κάτι που θα γίνει αμέσως, αλλά ζυγίζω ήδη τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας απόφασης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας του ΝΒΑ.

«Μείνετε συντονισμένοι. Υποψιάζομαι πως θα έχουμε κάποια νέα στους επόμενους μήνες», αρκέστηκε να σχολιάσει -από την πλευρά του- ο πρόσφατα εκλεγμένος εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Παικτών, Μάικλ Ρόμπερτς. Βέβαια, για να αποφασίσουν να απαλλαγούν από τον εν λόγω κανονισμό στο ΝΒΑ θα πρέπει όχι μόνο να αποκρούσουν τις αντιδράσεις, που αναμένεται να είναι ποικίλες και ίσως και έντονες, αλλά και να τροποποιηθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ τόνισε, επίσης, πως δεν του αρέσουν οι… μεταμεσονύκτιες ειδήσεις, υπονοώντας πως η έναρξη της περιόδου των μεταγραφών θα αλλάξει και δεν θα ξεκινάει, από το 2019, τα μεσάνυχτα της 1ης Ιουλίου αλλά σε μεταγενέστερη ώρα. Δεν θέλησε, όμως, να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Εξέφρασε, παράλληλα, τον προβληματισμό του για τις γυναίκες διαιτητές. «Είναι ενοχλητικό το πρωτάθλημα να έχει μόνο μία γυναίκα διαιτητή, ενώ στο σάμερ λιγκ έχουμε, συνολικά, δεκαεννέα», συμπλήρωσε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ