21.1 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Απoθέωσε Γιάννη ο Ομπάμα (vids+pics)

Ο Μπάρακ Ομπάμα αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά με άκρως κολακευτικά λόγια στο Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον οποίο θαυμάζει όχι μόνο ως αθλητή, αλλά και ως άνθρωπο.

Ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος διοργάνωσε εκδήλωση στο Σικάγο, όπου γίνεται το φετινό All Star Game του ΝΒΑ, στο πλαίσιο του ιδρύματος που φέρει το όνομά του. Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν ο Έλληνας διεθνής, ο Κρις Πολ, ο Κέβιν Λοβ και ο αθλητικός αναλυτής Μάικλ Ουίλμπον κι είχε ως θέμα τον τρόπο με τον οποίο ο Αθλητισμός μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Ο 58άχρονος Ομπάμα εξήγησε, μεταξύ άλλων, πως η απήχηση που έχει ο 25άχρονος γκαρντ/φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς ξεπερνάει τα σύνορα του Ουισκόνσιν.

«Ο λόγος που κάλεσα τους συγκεκριμένους τρεις είναι πως, εκτός από σπουδαίοι αθλητές, είναι και καλοί άνθρωποι σε διαφορετικές φάσεις της καριέρας τους. Έχεις το γέρο Κρις Πολ που πηγαίνει προς το τέλος, έχεις το νεαρό Γιάννη Αντετοκούνμπο κι έχεις και τον Κέβιν Λοβ, ο οποίος βρίσκεται κάπου στη μέση. Καθένας από αυτούς έχει δείξει σπουδαίο χαρακτήρα, εντός κι εκτός παρκέ. Αυτό που κάνω μετά τη θητεία μου ως Πρόεδρος είναι να αφοσιωθώ στο πώς θα υποστηρίξουμε την εκπληκτική νέα γενιά των ηγετών που έρχονται», ανέφερε στην εισαγωγική ομιλία του ο Αμερικανός πολιτικός.

Ο «Greek Freak» αναφέρθηκε, από την πλευρά του, στα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα και τη Σεπόλια, τους ανθρώπους που τον βοήθησαν και όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Άλλα παιδιά δεν είχαν την τύχη που είχα εγώ ή την υποστήριξη που δέχθηκα από τη γειτονιά μου». «Έχεις να δώσεις πολλά περισσότερα», πρόσθεσε ο Μπάρακ Ομπάμα, προτρέποντάς τον για περισσότερες κοινές εμφανίσεις, αφού θεωρεί πως δεν πρέπει να είναι τόσο εσωστρεφής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ