16.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Απώλειες 28.2 εκατ. ευρώ για τη Μπαρτσελόνα το 2019-20

Οι οικονομικές απώλειες του τμήματος μπάσκετ της Μπαρτσελόνα άγγιξαν τα 28.2 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν 2019-20, σύμφωνα με τον ιστότοπο «2PlayBook», ζημιά 26.2% μεγαλύτερη από ότι τη σεζόν 2018-19 και δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία του συλλόγου!

Παρόλα αυτά, οι απώλειες ήταν 12.5% λιγότερες από ότι είχαν υπολογίσει οι άνθρωποι του συλλόγου στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου, πριν καν ξεσπάσει η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού, η οποία έφερε τα πάνω κάτω στον πλανήτη. Οι δυσοίωνες οικονινμικά προβλέψεις οφείλονταν στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. Νίκολα Μίροτιτς, Μπράντον Ντέιβις και Κόρι Χίγκινς προστέθηκαν τότε στο δυναμικό της ισπανικής ομάδας, ενώ ανανεώθηκαν και τα συμβόλαια των Άνταμ Χάνγκα, Βίκτορ Κλαβέρ και του Τομά Ερτέλ (που έληξε προσφάτως με επεισοδιακό τρόπο). 

Παρά τη συμφωνία που έγινε για μείωση των απολαβών κατά 70% από όταν διακόπηκε η αγωνιστική δράση και μετά, τα έξοδα των «Μπλαουγκράνα» για τις μισθοδοσίες των παικτών αυξήθηκαν κατά 18.3% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, αγγίζοντας τα 29.2 εκατομμύρια ευρώ! Το αγωνιστικό μπάτζετ θα είχε φτάσει τα 33.2 εκατομμύρια αν όλες οι ομάδες της Euroleague δεν είχα έρθει σε συμφωνία με τους παίκτες τους για μείωση των αποδοχών από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και το τέλος Ιουνίου (το διάστημα δηλάδη της χρονιάς που ακυρώθηκε). 

Τα μοναδικά έδοδα της Μπάρτσα που παρουσίασαν αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο ήταν από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, στα οποία υπήρξε αύξηση της τάξης του 15.4%, αποφέροντας 3.2 εκατομμύρια επιπλέον. Τα έσοδα από τις διαφημίσεις βυθίστηκαν κατά 48.2% λόγω της αποχώρησης του βασικού χορηγού (σσ. της τουρκικής εταιρίας Lassa), αποφέροντας τελικά μόλις 2.9 εκατομμύρια.

Τα αγωνιστικά έσοδα μειώθηκαν επίσης αισθητά (-21.5%), αφενός αφού η σεζόν της Euroleague δεν ολοκληρώθηκε και αφετέρου επειδή η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς ηττήθηκε στον τελικό της ACB από τη Μπασκόνια και δεν κατάφερε να κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα. 

Τέλος, σε ότι αφορά τις εισπράξεις από τα εισιτήρια, εκεί παρατηρήθηκε μείωση κατα 2.1%, αποφέροντας στα ταμεία της ομάδας 760.000 ευρώ. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ